Pretraga

Volonteri TEDxMaksimira izveli flash mob na Cvjetnom trgu kako bi pomogli Slavoncima pogođenima poplavom

A- A+

Volonteri TEDxMaksimira tražili su način na koji bi se uključili u humanitarnu akciju za žrtve pogođene poplavom, stoga su odlučili napraviti flash mob na Cvjetnom trgu. U podne 25. svibnja na zagrebačkoj špici okupila se pozamašna grupa svirača i pjevača koji su uz skladbu ‘Neka cijeli ovaj svijet’ prikupljali donacije, ali i napravili video na kojemu je prikazan broj 060 90 11 za Slavoniju.

Screenshot YouTube

Posljednjih nekoliko tjedana građanima Lijepe naše, ali i u susjednim državama na pameti je na koji sve način mogu pomoći žrtvama poplavljenih područja. Izuzev poziva na broj 060 90 11 ili donacija u obliku odjeće, hrane i ostalih potrepština, ljudi željni pomoći pokrenuli su i pomalo neobične akcije.

Izdvojeni članak

Studenti sveučilišta u Regensburgu pomažu poplavljenim područjima, a prvu potporu dobili od profesora

Svakako jedan od posebnih je bila akcija koju su volonteri TEDxMaksimira proveli 25. svibnja u 12 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Nekoliko desetaka volontera zajedno s tamburaškim orkestrom Knežija, zborom Lege Artis s Medicinskog fakulteta i Vokalnim ansamblom Marije Pomoćnice izveli su flash mob koji je privukao pažnju svakog prolaznika.

Uz dirigentsku palicu Kristiana Prašnjaka pjevači i svirači izveli su skladbu ‘Neka cijeli ovaj svijet’ iz mjuzikla ‘Jalta, Jalta’ te su prikupljali donacije za žitelje Slavonije kojima je plimni val odnio sve što su u životu stekli.

U cijelu akciju bilo je uključeno i nekoliko snimatelja, montažera, scenarist Ivan Gavran, producent Karlo Matić i mnogi drugi.

Ispod pogledajte video na kojem je otisnut broj koji trebate nazvati ako želite na neki način pomoći žrtvama poplave, kao i na koji je način TEDxMaksimir uz pomagače izveo flash mob.

Volonteri TEDxMaksimira izveli flash mob na Cvjetnom trgu kako bi pomogli Slavoncima pogođenima poplavom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap