Pretraga

Volonteri TEDxMaksimira izveli flash mob na Cvjetnom trgu kako bi pomogli Slavoncima pogođenima poplavom

A- A+

Volonteri TEDxMaksimira tražili su način na koji bi se uključili u humanitarnu akciju za žrtve pogođene poplavom, stoga su odlučili napraviti flash mob na Cvjetnom trgu. U podne 25. svibnja na zagrebačkoj špici okupila se pozamašna grupa svirača i pjevača koji su uz skladbu ‘Neka cijeli ovaj svijet’ prikupljali donacije, ali i napravili video na kojemu je prikazan broj 060 90 11 za Slavoniju.

Screenshot YouTube

Posljednjih nekoliko tjedana građanima Lijepe naše, ali i u susjednim državama na pameti je na koji sve način mogu pomoći žrtvama poplavljenih područja. Izuzev poziva na broj 060 90 11 ili donacija u obliku odjeće, hrane i ostalih potrepština, ljudi željni pomoći pokrenuli su i pomalo neobične akcije.

Izdvojeni članak

Studenti sveučilišta u Regensburgu pomažu poplavljenim područjima, a prvu potporu dobili od profesora

Svakako jedan od posebnih je bila akcija koju su volonteri TEDxMaksimira proveli 25. svibnja u 12 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Nekoliko desetaka volontera zajedno s tamburaškim orkestrom Knežija, zborom Lege Artis s Medicinskog fakulteta i Vokalnim ansamblom Marije Pomoćnice izveli su flash mob koji je privukao pažnju svakog prolaznika.

Uz dirigentsku palicu Kristiana Prašnjaka pjevači i svirači izveli su skladbu ‘Neka cijeli ovaj svijet’ iz mjuzikla ‘Jalta, Jalta’ te su prikupljali donacije za žitelje Slavonije kojima je plimni val odnio sve što su u životu stekli.

U cijelu akciju bilo je uključeno i nekoliko snimatelja, montažera, scenarist Ivan Gavran, producent Karlo Matić i mnogi drugi.

Ispod pogledajte video na kojem je otisnut broj koji trebate nazvati ako želite na neki način pomoći žrtvama poplave, kao i na koji je način TEDxMaksimir uz pomagače izveo flash mob.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap