Pretraga

Zagreb je dobio novu izdavačku kuću: Vode ju studenti, a tamo snimaju samo mladi bendovi

A- A+

Prije nepuna dva mjeseca s radom je započela po mnogo čemu posebna izdavačka kuća El Records. Pokrenuli su je studenti tinejdžeri polaznici El Musicante glazbene škole kako bi svojoj autorskoj glazbi dali najveću moguću pozornost.

bend Jabadera

Bend Jabadera
Foto: El Records PR

El Records funkcionira kao platforma s bazom u Zagrebu u kojoj trenutno sudjeluje sedmero studenata zaduženih svatko za pojedini segment. Od vođenja društvenih mreža, bookinga koncerata do odnosa s javnošću i grafičkog dizajna.

Sve vode studenti

El Records koristi infrastrukturu el Musicante glazbene škole pa tako ima i prostorije za probe, studio za snimanje te mentorsku pripremu za. Njihova izdanja dostupna su na svim streaming servisima što im osigurava ugovorna suradnja s Menartom. Sve ono što mladim bendovima i autorima treba da izađu iz anonimnosti i na najbolji način predstave svoj rad ova izdavačka kuća nastoji ponuditi.

Kako to funkcionira u praksi najbolje su pokazali pokretači priče – bendovi Jabadera i Slanci. Iza njih su stotine sati studijskog snimanja, deseci koncerata i brojna medijska gostovanja. Prvo izdanje pripalo je mini albumu benda Jabadera ‘Najbolje što znam’ s kojeg upravo promoviraju i prvi singl 100 razloga za koji su snimili videospot.

Izdvojeni članak

Dijele ime i prezime, žive u istom gradu, dolaze s istog faksa: ‘U referadi su mi rekli da sam već upisana’

‘Želja nam je okupljati urbanu kreativnu mladež’

U katalogu labela nalaze se još Slanci, Božićni El bend i glazbenica Wilhelmina Agnes. Sva tri izvođača u sljedeća 3 mjeseca objavit će svoje albume.

– Želja nam je okupljati urbanu kreativnu mladež i međusobno ih povezati da kroz brojne projekte uče i promoviraju svoje ideje, glazbene, vizualne, ili neke treće, kažu iz El Recordsa.

Osim glazbenika pozivaju i ostale kreativce vršnjake koji žele unaprjeđivati svoja znanja i talente u području tonskog ili video snimanja, fotografije ili  grafičkog dizajna.

– Jer snimanje pjesama, videospotova,dobre fotke i dobri plakati potrebni su svakom bendu, kazali su.

bend Jabadera
Share via
Copy link
Powered by Social Snap