Pretraga

Želite da vam glavno prijevozno sredstvo do faksa postane bicikl? Ovaj je događaj baš za vas

A- A+

Sindikat biciklista održat će interdisciplinarnu radionicu ‘Pedala nije šala’, za sve studente i djelatnike kampusa Borongaj. Na radionici će se među ostalom razgovarati i o dobrobiti korištenja bicikla, a dolazak se prethodno mora prijaviti.

U sklopu projekta ‘Prometna sigurnost po mjeri svih’, Sindikat biciklista održat će 18. svibnja 2022. godine u 11:10 sati, interdisciplinarnu radionicu ‘Pedala nije šala’ na kampusu Borongaj.

Kako navode organizatori, osvrnut će se na dobrobiti korištenja bicikla u svakodnevne svrhe, na prometna pravila za vožnju biciklom, na uvjete i sigurnosne nedostatke biciklističke infrastrukture u Zagrebu (i šire) te na mogućnosti sudjelovanja građana u procesima odlučivanja u oblikovanju vlastite okoline.

Izdvojeni članak

Što su škole i fakulteti učinili, a što mogu učiniti po pitanju biciklizma?

Uz to, predstavit će se i priručnik za građane koji je izrađen u sklopu istog projekta, kojeg je financijskom podrškom podržao Island, Lihtenštajn i Norveška u okviru EGP grantova. Za sudjelovanje na radionici, potrebno se prethodno prijaviti na sljedećoj poveznici.

Predsjednik sindikata biciklista, Janko Večerina, gostovao je na našoj online konferenciji ekoLucija 101: Uvod u ekološku revoluciju, gdje je razgovarao o važnosti biciklizma za zdravlje čovjeka te o potencijalu kojeg imaju brojni hrvatski gradovi kad je u pitanju biciklistička infrastruktura.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap