Pretraga

Gimnazijalci iz Rijeke idu na veliko međunarodno natjecanje i trebaju vašu pomoć

A- A+

U ožujku se u Istanbulu u Turskoj održava jedno od najvećih robotičkih natjecanja za srednjoškolce, FIRST Robotics Competition. Na njemu sudjeluju i učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci. No, da bi ondje dospjeli, za dio učenika nedostaje financijskih sredstava pa sada škola provodi donacijsku kampanju.

Robotički tim Gimnazije A. Mohorovičića na natjecanju u New Yorku 2018.|foto: http://www.gimnazija-amohorovicica-ri.skole.hr/

Među brojnim darovitim i talentiranim hrvatskim učenicima nalaze se i robotičari iz Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci. Planiraju u ožujku ići na jedno od najvećih robtičkih natjecanja na svijetu, ali za to im nedostaje sredstava.

Neočekivano veliki interes učenika

Izdvojeni članak

Kalendar natjecanja i smotri u školskoj godini 2019./2020.

– Sredinom prošlog polugodišta, potaknuti uspjehom od prije dvije godine, robotički tim naše gimnazije imena ‘Crobotics’ ponovno je formirao projekt čiji je cilj prijava na FIRST Robotics Competition koje će se održati u Istanbulu (Turska). Budući se radi o jednom od najvećih srednjoškolskih robotičkih natjecanja na svijetu zadatci kao i konkurencija među prijavljenim timovima je izrazito zahtjevna. Cijenivši navedeno, ističemo da prijava ne bi niti bila moguća da Primorsko – goranska županija , kao naš osnivač nije pomogla donacijom sredstava kojima su pokriveni osnovni dijelovi robota i administrativni troškovi apliciranja. Nadalje, na našu zamolbu Ministarstva znanosti i obrazovanja sudjelovalo je sredstvima kojima su  pokriveni putni troškovi za sedmero učenika i dvoje profesora mentora koju su činili naš tim u trenutku pisanja originalnog projekta, ispričao nam je ravnatelj ove riječke gimnazije, profesor Henry Ponte.

Zbog naknadne neočekivano velike zainteresiranosti učenika i želje da od ovakvog projekta što više mladih ljudi ima koristi, škola je odlučila smo proširiti tim s još šestero učenika, jednako vrijednih i sposobnih.

– Za te učenike još uvijek nismo uspjeli pokriti potrebne putne troškove zbog čega provodimo donacijsku kampanju. Preostali veći troškovi bili su dodatni dijelovi za robota kao i alat koji nam je bio prijeko potreban, nastavlja ravnatelj.

Višak sredstava za sljedeću genreaciju i opremanje učionice

Izdvojeni članak

Ida je najbolja matematičarka u Hrvatskoj i jedno od najjačih sveučilišta svijeta pozvalo ju je na studij

Donatori koji žele pomoći u osiguravanju puta na natjecanje cijelom timu, mogu to učiniti uplatom financijskih sredstava na ražun škole.

– Ukoliko uspijemo sakupiti više sredstava nego je potrebno za odlazak preostalih šestero učenika dodatna sredstva iskoristiti će se za sljedeću generaciju robotičara kao i opremanje učionice boljom opremom s ciljem održavanja ovakvog projekta za naredne generacije, zaključuje ravnatelj.

PODACI ZA UPLATU:

Primatelj: Gimnazija Andrija Mohorovičić
Banka: Raiffeisenbank Austria d.d
IBAN: HR6624840081101759305
Model uplate: 99
Svrha uplate: Donacija za Crobotics

Gimnazijalci iz Rijeke idu na veliko međunarodno natjecanje i trebaju vašu pomoć
Share via
Copy link
Powered by Social Snap