Pretraga

Lovac briljirao u prvoj Potjeri sezone: Zbog Lokasove vještine kviz bi mogao biti još zanimljiviji

Proteklog ponedjeljka emitirana je prva epizoda HRT-ovog kviza Potjera u ovoj sezoni i s novim voditeljem, Joškom Lokasom. U zanimljivom epilogu natjecateljska je ekipa bez jednog člana ušla u završnu su potjeru s visokih 146.000 kuna. No, zbog briljantne igre lovca Mladena Vukorepe, ostali su bez tog iznosa. Istaknuvši kako je zadovoljan svojom igrom, lovac je dodao i kako će se zbog Joškove vještine brzog čitanja u novoj sezoni možda morati stizati veći rezultate.

Prihvativši višu ponudu dva puta, tročlana ekipa jučerašnje Potjere u završni je krug ušla s iznosom od čak 146.000 kuna. Trojac je imao tri koraka prednosti i točno odgovorio na još 11 pitanja, čime su u posljednjoj rundi imali ukupno 14 koraka prednosti.

No, sreću i veselje natjecatelja Hrvoja, Ivane i Zorana prekinula je maestralna igra lovca Mladena Vukorepe. U briljantnom ‘lovu’ prve epizode nove sezone, Vukorepa je 14 odgovora natjecatelja dostigao u svega minutu i 26 sekundi, a prilikom odgovaranja na svoja pitanja niti jednom nije pogriješio.

Natjecatelji su procijenili kako im ni dva pitanja na koja su pogrešno odgovorili ne bi bila dovoljna da ih lovac ne dostigne, dok je Vukorepa istaknuo kako je zadovoljan svojom igrom.

– Jako sam zadovoljan svojom potjerom. Zadovoljan sam i s Joškovim čitanjem, čini mi se kako će se u ovoj sezoni morati stizati veći rezultati jer, barem po prvoj emisiji, Joško čita nešto brže nego Tarik, kazao je na kraju emisije lovac Vukorepa i čestitao Lokasu na vrlo dobro odrađenoj prvoj emisiji te zaželio sreću natjecateljima.

Za kraj smo izdvojili nekoliko pitanja iz završnog kruga Potjere na koja je lovac odgovorio bez greške. Nakon što pokušate odgovoriti na njih, točna rješenja otkrijte klikom na ikonu ‘nastavak teksta’.

1. Za uloge u filmovima kojeg su redatelja Oscarima nagrađene Kate Blanchett, Mira Sorvino i Penelope Cruz?

2. Koji je engleski nadimak našeg diskografa i glazbenog producenta Gorana Lisice?

3. Koji je teleći odrezak punjen šunkom i sirom u prijevodu s francuskog ‘plava vrpca’?

4. Koji je bivši guverner HNB-a napisao knjigu ‘Kriza u Hrvatskoj’?

5. Kako po talijanskom nazivu za gradić nazivamo tvrđavu koja dominira gradom?

6. Koji je naš bend na prvom albumu obradio dvije pjesme Ramonesa i po jednu Velvet Undergrounda i T-Rex-a?

7. Logo koje je društvene mreže plava ptičica ‘Larry The Bird’ nazvana po košarkašu?

8 . Santa Fe de Bogota, nekadašnje je ime najvećeg grada koje države?

Lovac briljirao u prvoj Potjeri sezone: Zbog Lokasove vještine kviz bi mogao biti još zanimljiviji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap