Pretraga

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom ožujka

A- A+

Tijekom mjeseca ožujka, najslušanija pjesma domaćeg radijskog etera bila je pjesma ‘Sve u meni se budi’, koju izvode Damir Kedžo i Zsa Zsa. Tako pokazuju četiri ožujske Hr top 40 ljestvice, koje na osnovu broja emitiranja, na više od 130 nacionalnih, regionalnih i lokalnih radio postaja, svakotjedno objavljuje Hrvatska diskografska udruga.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nakon što je Sve u meni se budi, dobila veliko povjerenje radijskih urednika tijekom veljače, sličan ritam se nastavio i u ožujku. Tako je spomenuta pjesma na četiri Hr top 40 ljestvice iz prošlog mjeseca zauzela tri čelna mjesta i jednu drugu poziciju. Više nego dovoljno za titulu najslušanije pjesme ožujka.    

Izdvojeni članak

Provjerite koje su dvije pjesme Hrvati najčešće slušali u veljači

U dva mjeseca pet tjedana prva, a tri druga

Uzmemo li u obzir širi vremenski okvir, dolazimo do spoznaje da je veoma uspješni duet Kedže i Zsa Zse, u prethodna dva mjeseca, na svim ljestvicama bio među dvije najemitiranije pjesme u radijskom eteru Lijepe naše.

Već smo spomenuli plasmane za ožujak, a ni veljača nije bila puno drugačija. Tijekom najkraćeg mjeseca u godini, Sve u meni se budi je ubilježila dva čelna i dva druga mjesta na tjednim ljestvicama.

Kao zanimljiv podatak istaknimo, da je na svakoj regionalnoj HR top 40 listi Sve u meni se budi, bila barem u jednom tjednu na čelnoj poziciji tijekom ožujka. Izuzetak je tek Kedžina ‘domaća’ ljestvica, koja obuhvaća Istru i Primorje.

Izdvojeni članak

Playlista za svadbe: Ako si iz Hrvatske ove ćeš pjesme čuti na svakom piru

Počinju Ninine epizode

Na posljednjoj Hr top 40 listi u ožujku, čelnu je poziciju Kedži i izvođačici Zsa Zsa, preotela Nina Badrić, svojim novim singlom ‘Vrati me’.

Ta je pjesma tek drugi tjedan u konkurenciji 40 najemitiranijih hitova u Hrvatskoj. U prvom je tjednu imala visoki ulaz na drugu poziciju, dok se već u drugom popela na vrh.

Uz navedena dva hita istaknimo i kako je visoke plasmane na ožujskim top listama zauzimala pjesma Laku noć Tonya Cetinskog. Ona se na četiri ljestvice iz prethodnog mjeseca, dva puta našla na poziciji broj dva i dva puta na trećem mjestu.

Vijestima iz Hrvatske diskografske udruge dodajmo i jedan, barem nama, nevjerojatan podatak. Čak 13 tjedana 2017. godine album Moderna žena Jelene Rozge, bio je najprodavaniji nosač zvuka domaće glazbe.

Prošli tjedan ju je nakon tri mjeseca, s čela svegnuo Massimo & zagrebački solisti s albumom ‘Isti osjećaj’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap