Pretraga

Otišli smo na kebab kojeg voli Hiljson Mandela: Mesa ima puno, ali se nismo oduševili

U serijalu Studentsko nepce obilazimo mjesta gdje studenti mogu za relativno malo novaca ‘natrpati’ svoj želudac, a da nije riječ o menzi. Ovoga smo puta posjetili Fast Food Adria, restoran brze hrane koji je poznat po pristupačnim cijenama, radnom vremenu do kasno u noć te dobrim odnosima s Hiljsonom Mandelom.

Fast Food Adria. Foto: srednja.hr

Fini griz ili Fast Food Adria, pitanje je sad. Riječ je o dva restorana brze hrane koji se nalaze svega nekoliko desetaka metara jedan od drugog, a koji imaju svoje vjerne obožavatelje. U Finom grizu bili smo još u veljači i zaključak je bio da je kebab i više nego korektan za tadašnju cijenu od 4 eura (ne znamo je li poskupio), a ovoga smo puta odlučili probati kebab i u Adriji za koji smo dobili mnogo preporuka.

Fast Food Adria smjestila se na samom uglu Savske i Vodnikove, što je poprilično frekventna lokacija zbog čega smo čak i u neko manje popularno vrijeme dana morali pričekati za narudžbu. Osim kebaba, u ponudi su i hamburgeri, cheeseburgeri, raznorazni sendviči i pomfrit. Cijene su za današnje vrijeme pristupačne i kreću se od dva pa do šest eura.

Izdvojeni članak

Probali smo burek od pizze u Lidlu i priznajemo – sviđa nam se i jest ćemo ga opet

Hrpa mesa, pristupačna cijena

Mi smo se odlučili za veliki kebab u tortilji koji nas je koštao prihvatljivih pet eura. Od sastojaka smo izabrali našu klasičnu kombinaciju – ljuti umak, sir, zelena salata, kiseli krastavci i luk. Nismo ni dobili kebab, ali odmah smo shvatili da se tu na sastojcima i mesu ne štedi. Normativ je stvarno za najesti se pošteno, što je vjerojatno vrlo važan faktor za studente koji se u sitne noćne sate vraćaju iz izlaska i prolaze pored Adrije.

Zahvaljujući spretnim zaposlenicama, kebab smo dobili vrlo brzo i odmah smo se zaputili u obližnji parkić. Zanimljiv je dodatak da se kebab mota u aluminijsku foliju što nas je podsjetilo na durum kebabe koje smo imali priliku jesti po Austriji i Njemačkoj. Iako mesa i sastojaka ima hrpetina, ništa nije ispadalo van tortilje. Sve je bilo vrlo vješto zamotano, što pohvaljujemo, a uz kebab se dobije i velik broj salveta.

@srednja_hr Kako se vama čini Adria? … #studentskonepce #studenti #balkantiktok #kebab #srednjahr #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Kebab za ljude koji ga inače ne vole

No, da ne duljimo više, uzeli smo prvi griz i – ostali malo začuđeni. Salata je svježa, sir nije preslan i kremast je, umak je korektan (uz nedostatak ljutine, ali to je neki subjektivni problem očito), no meso nema okus po klasičnom kebabu. Štoviše, usudili bismo se reći da je pomalo bezukusno. Uz tako veliku količinu mesa koje se dobije, bili smo mišljenja da bi taj okus trebao dominirati, ali to nije bio slučaj. U par navrata nas je podsjetio na veganski kebab od seitana kojeg smo probali prošle godine u nekom vege fast foodu u blizini Hrvatskog narodnog kazališta.

Meso je bilo sočno i mekano, ali jednostavno je nedostajalo tog začina i okusa koji kebab čini kebabom. Sve u svemu, kebab smo pojeli i dobro se najeli, ali nismo mogli razlučiti je li nam se on svidio ili ne. Neki krajnji zaključak je taj da je kebab u Fast Food Adriji kebab za ljude koji ga inače – ne vole.

Naša ocjena

Naša ocjena za Fast Food Adriju. Foto: srednja.hr

Copy link
Powered by Social Snap