Pretraga

Recept: Pripremite originalne Bounty čokoladice kod kuće!

A- A+

Kupovni slatkiši vrlo često imaju veće količine šećera nego je to potrebno. Osim toga, često znaju sadržavati umjetna bojila, pojačivače okusa i slične za zdravlje štetne tvari. Stoga je uvijek bolja opcija svoje omiljene slatkiše pripremiti samostalno i na taj način kontrolirati ono što konzumirate. Mi vam donosimo recept kao pripremiti ukusne Bounty čokoladice kod kuće.

Screenshot: YouTube|Sorted Food

Za pripremu ovih Bounty čokoladica bit će vam potreban jedan sastojak za kojega do sada možda niste čuli – kondenzirano mlijeko. Kondenzirano mlijeko je kravlje mlijeko iz kojeg se dugim kuhanjem uz posebne dodatke (šećer, škrob i prašak za pecivo) uklanja voda. Kupiti se može u većim supermarketima poput Lidla (Condensed milk), a možete ga pripremiti i kod kuće na ovaj način.

Evo kako ga iskoristiti i pripremiti ukusne Bounty čokoladice sa samo četiri sastojka.

Sastojci:

200 g usitnjenog kokosa

200 g kondenziranog mlijeka
pola žličice ekstrakta vanilije

250 g mliječne čokolade

Postupak pripreme:

1. Pomiješajte dobro kokos s kondenziranim mlijekom i smjesi dodajte malo ekstrakta vanilije.

2. Smjesu dobro utisnite u kalup (silikonski ili obična tepsija), stavite na njega još jednu tepsiju da se što bolje utisne, te ohladite u hladnjaku na par sati.

3. Smjesu izvadite iz kalupa i izrežite na pravokutnike duljine 6-7 cm (veličina čokoladice) i obložite mliječnom čokoladom. Čokoladice ohladite u hladnjaku na par minuta da čokolada očvrsne.

Recept: Pripremite originalne Bounty čokoladice kod kuće!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap