Pretraga

Kada se učenik nađe ‘Sam u školi’: Pogledajte hrvatsku verziju megapopularnog filma u režiji zagrebačkih srednjoškolaca

A- A+

Ovoga Badnjaka većina će nas se zavaliti pred male ekrane i baciti na gledanje omiljenog božićnog filma ‘Sam u kući’. Iako je prvi nastavak star već 27. godina, film rado gledaju i oni mlađi, a njegovu temu doro poznaju i školarci iz XIII. gimnazije Zagreb. Filmaši te škole snimili su svoju  verziju tog popularnog filma i pokazali što se dogodi kada se učenik Božić nađe ‘Sam u školi’.

Screenshot: YouTube

U izradi zanimljivog filma filmske sekcije XIII. gimnazije sudjelovali su kao statisti sami  (m)učenici te škole.

Izdvojeni članak

Nema šanse da biste ga prepoznali na ulici: Ovako danas izgleda Buzz iz filma ‘Sam u kući’

Režiser i montažer je Karlo Špoljar, asistent režije Mihael Tomić, a glumci su Toni Čičak, David Šetka, Tesa Panđa, Luka Puljić i Ana Zujić. Na zvuku je radio Karlo Paklan, a čitav je film u produkciji XIII. gimnazije i Đordafilma.

Sve počinje kada profesor matematike nekoliko učenika izvede pred ploču. Niti jedan od njih za odgovaranje nije spreman i pokušaju se izvući činjenicom da dolazi Božić. No, nastavniku to opravdanje nije dovoljno pa im u imenik upisuje jedinicu. Jedan od učenika prezimena Božić, noću uđe u školu u želji da te negativne ocijene izbriše. Ubrzo shvati da u zgradi nije sam, kako je prvotno mislio.

Što se dalje dogodilo i kako je sve završilo pogledajte u zanimljivom filmu učenika XIII. gimnazije Zagreb.

https://www.youtube.com/watch?v=olIFIgKqcDE&feature=youtu.be