Pretraga

Srbija objavila svog kandidata za Oscara

A- A+

www.citymagazine.rs

Dugometražni film Gorana Paskljevića Kad svane dan je srpski kandidat za Oscara. Akademija filmske umjetnosti i nauke izabrala je kandidata koji je bio u konkurenciji s filmovima Parada Srđana Dragojevića i Ustanička ulica Miroslava Terzića.

Kad svane dan je srpski kandidat za Oscara

Dugometražni igrani film Kad svane dan redatelja Gorana Paskaljevića je kandidat srpske kinematografije za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Izabrani film se nalazio u konkrenciji s filmovima Parada i Ustanička ulica.

Film je koprodukcija Srbije (Nova film), Hrvatske (Maxima film) i Francuske (Arsam International) te ga je i HAVC podržao kao manjinsku koprodukciju.

Hrvatskog kandidata za Oscara saznat ćemo krajem rujna, kada ga Hrvatsko društvo filmskih djelatnika planira objaviti.

Sadržaj

Priča filma se vrti oko umirovljenog profesora glazbenog Miše Brankova (Mustava Nadarević), koji na neobičan način saznaje svoje pravo porijeklo. Na mjestu gdje je nekada bio nacistički logor za Židove u Drugom svjetskom ratu, radnici su pronašli limenu kutiju s dokumentima koju je zakopao Isak Weiss 1941. godine za vrijeme svog boravka u logoru. Mišo saznaje kako su mu pravi roditelji Weissovi, koji su ga dali na čuvanje prijateljima Brankovima i zatim odvedeni u logor.

Uz Mustavu Nadarevića u filmu glume Mira Banjac, Zafir Hadzimanov, Predrag Ejdus, Toma Jovanović i drugi.

Srbija objavila svog kandidata za Oscara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap