Pretraga

Stiže Infiltracija: Zagrebački studenti krenuli u snimanje vrhunske serije o urbanom istraživanju

A- A+

Uspješnom suradnjom trojice zagrebačkih studenata i renomiranog redatelja i umjetnika Filipa Filkovića Philtza, najpoznatijeg po nagrađivanim video spotovima, predstavljen je teaser za pilot epizodu prvog hrvatskog serijala o urbanom istraživanju – ‘Infiltracija’. Inače, publika portala Srednja. hr imala je priliku upoznati spomenutu ekipu početkom ovog mjeseca u kojem smo predstavili široj publici njihove podvige.

Mihovil, Matija i Josip, poznatiji pod jedinstvenim nazivom Croatia Infiltration, u Hrvatsku su na velika vrata doveli svjetski trend urbanog istraživanja. U svojih pet godina aktivnog postojanja, istražili su preko 70 svjetskih lokacija, od zagrebačkog Podsuseda do dalekog Černobila, a svojim najnovijim projektom pod nazivom ‘Infiltracija’, odlučili su domaćoj publici i šire, približiti urbano istraživanje kao i sve popratne kulturno – turističke avanture i prilike, koje takva vrsta istraživanja nudi.

U suradnji s redateljem i umjetnikom Filipom Filkovićem Philtzom, poznatim po brojnim nagrađivanim video spotovima, entuzijastički su i uspješno realizirali pilot epizodu serijala “Infiltracija”. Znanje, iskustvo i avanturizam spomenutog trojca te konceptna vizija i realizacija redatelja i produkcije, pokazala se kao sjajan kolaborativni temelj za budućnost potencijalnog serijal projekta.

Izdvojeni članak

Tri zagrebačka studenta istražila 70 napuštenih lokacija od Podsuseda do Černobila

Serijal ‘Infiltracija’ zamišljen je kao istraživačko dokumentiranje napuštenih, derutnih, teško dostupnih i davno zaboravljenih, ali itekako značajnih arhitektonskih zdanja. Zabrana pristupa javnosti većini tih lokacija, glavna je spona između gledatelja i ‘Infiltracije’ koji će tim kanalom dobiti izvanrednu priliku stupiti u kontakt s tajnama, misterijom i povijesnim značajem lokacija.

Serijal se, osim svojom produkcijskom kvalitetom, ističe i tehnikom snimanja te dinamikom i još do sada neviđenim pristupom prikazivanja pojedinih tema u Hrvatskoj i regiji. Samom izvedbom, estetikom te gostima, vrsnim poznavateljima arhitekture i povijesti, ‘Infiltracija’ će zagarantirano pomaknuti granice dosadašnjih domaćih dokumentarnih produkcija.

Osim snimljenog pilota, ostatak predviđenih epizoda prve sezone ‘Infiltracije’, produkcija planira uskoro snimati na nekim od najzanimljivijih i najatraktivnijih lokacija u Hrvatskoj.
Više informacija o Croatia Infiltrationu možete pronaći na Facebook stranici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap