Pretraga

Top 5 laptopa za studente

A- A+

Nakon završenih jesenskih rokova i početkom nove akademske godine, opremate se rokovnicima, samoljepljivim papirićima i raznobojnim markerima. Ove godine odlučite učiti na vrijeme i položiti sve ispite u roku, a za motivaciju si želite kupiti novi laptop. Ako ste pak tek upisali fakultet, možda se pitate kakav bi bio idealan laptop za vaše studentske obaveze. Pokušat ćemo vam odgovoriti na ovo pitanje u nastavku. Članak će biti usmjeren prvenstveno prema studentima, no čak i ako to niste, možete pogledati naš odabir TOP 5 laptopa za studente.

Za početak, kupnja prijenosnog računala najviše ovisi o tome za koje potrebe ćete ga koristiti i o raspoloživom budžetu. Vjerujemo da tražite kvalitetan model s dobrim omjerom uloženo-dobiveno koji će potrajati kroz vaš fakultet.

Bilo da tražite osnovni model dostatan za rad u Office programima, surfanje i vođenje bilješki ili vam je važno da laptop ima i gamerske mogućnosti, svi izdvojeni modeli vam mogu osim svega navedenog poslužiti i za užitak u gledanju filmova ili serija dok odugovlačite s obavezama.

Laptop ASUS X540LA-DM1289T ste vjerojatno već uočili na naslovnoj strani našeg Back-to-School kataloga. Ima SSD disk od 256 GB što znači brzo podizanje operativnog sustava, čitanje i prebacivanje podataka i pokretanje programa te omogućava bateriji više radnih sati. Količina radne memorije od DDR3 1600 4GB  je dovoljna za uobičajene namjene. Laptop dolazi s Windows 10 Home operativnim sustavom te uz USB priključak 2.0 ima i USB 3.1.

Lagani laptopi pristupačne cijene

Prilikom izbora prijenosnog računala obratite pažnju da ne kupite prevelik ili pretežak model budući da ćete ga morati često nositi od kuće do fakulteta.

ASUS ZenBook UX410UA mase ispod 2 kg, konkretno 1,4 kg savršen je ako ste neprestano u pokretu i puno putujete. Dobra stvar kod ovog modela je i hard disk kapaciteta 1 TB za pohranu podataka što utječe na cijenu. Predstavljen je kao elegantan i iznimno tanak laptop s okvirom od samo 6 mm. Ima 2 USB 2.0 priključka i USB 3.1. Ovaj laptop dolazi s Eye Care tehnologijom koja smanjuje blještavilo plavog svjetla do 30%. To je posebno od pomoći prilikom dugotrajnog gledanja u ekran jer se oči manje naprežu i umaraju.

Prednost notebooka Lenovo Ideapad 110 80TG00VHSC je to što dolazi s operativnim sustavom Windows 10 Home. Kao i prethodni modeli i ovaj je male mase, 1,9 kg  te ima ugrađen SSD disk od 128 GB.

Laptop DELL Inspiron 3567 dolazi s otvorenim operacijskim sustavom Linux te ima raspoloživ 1 TB SATA III za pohranu podataka. Ovo prijenosno računalo ima dobar zvuk i sjajan zaslon zbog čega boje djeluju življe.

Snažan gaming laptop

Ako uz školske i akademske obaveze nalazite vremena za igranje igara, dobar gamerski laptop za vas je HP OMEN 15-dc0024nm 4UA48EA.

Ovaj laptop atraktivnog izgleda od gamerskih svojstva posjeduje grafičku karticu nVidia GeForce GTX1050 4GB i procesor Intel Core i7 8750H 4.1 GHz, 9MB cache.

Zbog dobre grafičke kartice i snažnog procesora, laptop će biti dobar izbor za zahtjevnije korisnike, primjerice za video i foto editiranje. Posebnost je i kvalitetna tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem za precizno tipkanje bez tipfelera.

Ekran od 15.6” je dovoljan za igranje popularnih videoigara. Dolazi s 8 GB radne memorije i 2 odvojena diska SSD od 256 GB i HDD od 1 TB.

5 godina jamstva na laptope

Kako je garancija izuzetno bitna, pripremili smo ekskluzivnu ponudu kako bi zaštitili vas kao kupca i samo prijenosno računalo.

Kupnjom bilo kojeg modela prijenosnog računala do 31.12.2018. godine, ostvarit ćete pravo na punu zaštitu u trajanju od 5 godina.

Puna zaštita pokriva sve štete nastale:

  • nedostatkom materijala ili izvedbe po isteku jamstva proizvođača (produljena garancija)
  • kratkim spojem, nadstrujom ili prenaponom i neposrednim djelovanjem električne energije zbog zemljospoja
  • prenaponom ili podnaponom, električnim nabojem, elektromagnetskim smetnjama
  • požarom, udarom groma, eksplozijom, udarom ili padom zrakoplova, njegovih dijelova ili njegovog tereta, kao i sporim izgaranjem, tinjanjem, paljenjem, žarenjem ili implozijom te gašenjem požara
  • provalnom krađom
  • nepažnjom osiguranika (pad, lom, tekućine) uz participiranje u troškovima popravka ovisno o vrsti proizvoda
  • djelovanjem mehaničke sile svih vrsta predmeta bez vlastite ili tuđe krivnje
  • implozijom ili drugim djelovanjem pri podtlaku
  • vodom ili vlagom uslijed elementarnih šteta, šteta na građevinama (puknuće cijevi, itd.)
  • elementarnim štetama poput visokih voda, odrona kamenja, oluja, poplava, smrzavanja, snježnih lavina

Budi #megaspreman prvi dan faksa

Prvo razmislite o tome koji su za vas ključni kriteriji pri odabiru laptopa, a zatim usporedite nekoliko sličnih modela. Svakako pročitajte i članak 5 savjeta za kupnju laptopa o kojima biste trebali voditi računa kao što su specifikacije, cijena i odabir proizvođača.

Ako laptop često planirate nositi sa sobom pripazite na njegovu težinu. Ako ipak želite nešto između laptopa i pametnog telefona, tablet je najbolji odabir za vas. O kupnji tableta pisali smo u članku 5 savjeta za kupnju tableta, a uz to, pročitajte preporuke i recenzije u stručnim časopisima ili na tech portalima.

Opremi se s novim laptopom i budi #megaspreman prvi dan faksa.

Top 5 laptopa za studente
Share via
Copy link
Powered by Social Snap