Pretraga

Učenici skupljaju novac za teško oboljelog omiljenog profesora: ‘On je nama uvijek pomagao’

A- A+

Bivši učenici Tehničke škole u Puli žele pomoći svom nekadašnjem profesoru. Tomislavu Mamiću, umirovljenom povijesti dijagnosticirana je teška bolest odumiranja očnih živaca, a učenici su mu odlučili pomoći i skupiti novac za njegovo liječenje koje nije pokriveno troškovima HZZO-a. Pokrenuli su humanitarnu akciju i na Facebooku pozvali sugrađane da im se pridruže s uplatama.

tehnička škola pula

Foto: screenshot Google Maps

Nekadašnji profesor povijesti u pulskoj Tehničkoj školi, Tomislav Mamić, bori se s teškim zdravstvenim problemima. Dijagnosticirano mu je odumiranje očnih živaca zbog čega mu je ostalo samo dvadeset posto vida na jednom oku i tek nešto više na drugom. Kada su njegovi nekadašnji učenici saznali da je teško bolestan, odlučili su mu pomoći, piše Istra24.

Pomoć za profesora

Profesor Mamić na liječenje mora ići u Zagreb gdje dobiva injekcije, a svaka od njih košta 5.700 kuna. Njegova bivša učenica Karin Benazić saznala je za njegovo stanje i otkrila kako je profesor izgubio na težini i da se ne osjeća dobro. Odmah je odlučila pomoći omiljenom profesoru.

– Ja sam završila srednju školu prije dvanaest godina, ali ostala sam svo vrijeme u kontaktu s profesoricom matematike, Vilmom Vičić. Nas dvije se često čujemo i popijemo kavu. Otkako mi je baka umrla, prije šesnaest godina, profesorica Vilma mi je kao druga baka. Od nje sam saznala da je profesor Mamić loše. Oni su inače susjedi u Škatarima. I odmah sam sjela u auto i otišla do njih, rekla je Benazić za Istra24.

Izdvojeni članak

Naši učenici humanitarkom prikupili novce za dvije krave u Tanzaniji, nazvali su ih Štefica i Gorica

Poziv na Facebooku

Benazić je na Facebooku pozvala bivše kolege iz Tehničke škole da pomognu profesoru Mamiću u liječenju. Njezin status je podijeljen nekoliko stotina puta i nekadašnji učenici su se uključili u akciju. Otvorili su račun u Zagrebačkoj banci i mole građane da se pridruže uplatama u skladu sa svojim mogućnostima. Prva koja je pomogla bila je profesorica Tjelesnog odgoja Daniela Koljđeraj.

Profesor Mamić ima 74 godine i u mirovini je već 10 godina, a angažman njegovih učenika iznenadio ga je i ganuo.

– Ovo što čujem je nevjerojatno. Znam da su se udružili i da mi žele pomoći. Što da kažem, mogu se samo moliti Bogu što ih imam takve, rekao je Mamić za Istra24.

tehnička škola pula
Share via
Copy link
Powered by Social Snap