Pretraga

Uskoro dolaze Facebook kamere koje će pratiti vaš šoping

A- A+

Facebook bi mogao uskoro uvesti novi servis na svojoj društvenoj mreži, koji putem posebne kamere prepoznaje lice kupca koji ulazi u dućan ili kafić.

Nova Facebook opcija je još u razvojnoj fazi, te nosi ime Facedeals. Ideja iza projekta je taggirati kupce na ulazim u ugostiteljske objekte i šoping cente, čime bi oni dobili posebne popuste ili gratis piće.

Na korisnicima je da prihvate novi sustav, no jasno je da će mnogi dopustit Facebook pračenje u zamjenu za par postotaka popusta. Vlasnici dućana su izuzetno zainteresirani za ovaj projekt pošto im  omogućuje novi način promocije. Na newsfeedu tisuće potencijalnih kupaca tako bi se našla informacija o popustima, akcijama i zabavama.

Facebook s ovom novom idejom ulazi u dio tržišta koji je do sada držao internet servis Foursquare. Korisnici kroz njega mogu upisati svoju lokaciju i dobivaju na osnovi toga bodove i popuste. Kino Europa u Zagrebu tako ima akciju da se za svaki prvi sign in kod njih dobiva jedna gratis rakija.

Dok je Foursquare ovisan o raspoloženim korisnicima, novi Facebook servis bi automatski, putem kamere upisivao svoje korisnike.

Još jednom se postavlja pitanje želimo li zaista da američka društvena mreža zna gdje smo u svakom trenutku. Za sada još uvijek možemo reći da sami biramo želimo li biti pračeni, no kao da se taj prostor naše volje sve više sužava.

Uskoro dolaze Facebook kamere koje će pratiti vaš šoping
Share via
Copy link
Powered by Social Snap