Pretraga

Velika vijest za mlade hrvatske filmaše: HTV će redovno prikazivati njihove studentske uratke

A- A+

U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti (ADU) Sveučilišta u Zagrebu, HRT započinje s predstavljanjem studentskih filmova različitih žanrova nastalih tijekom prošlih nekoliko godina. Prvi film prikazat će se već večeras (7. veljače) iza 20.35 sati, i to će se ponavljati svakog drugog tjedna, na trećem programu.

Kadar iz filma 13+ Nikice Zdunić

Kažemo iza 20.35 iz razloga što će se uz film prikazivati i emisija Rani radovi, u kojoj će studenti filmskoga odsjeka govoriti o svojim radovima nastalim u produkciji Akademije dramske umjetnosti.

Osim trenutačne studentske produkcije u emisiji će o svojim prvim filmskim koracima govoriti i danas poznati filmaši te autori nekih od najvećih hitova hrvatske kinematografije.

Večeras film 13+ redateljice Nikice Zdunić

Izdvojeni članak

Tvornica, džamija, Opatovina i Uber u 3 ujutro: Mladi filmaši snimaju igrani film o noćnom životu Zagreba

U prvoj emisiji bit će prikazan igrani film 13+ redateljice Nikice Zdunić. Film je dosad prikazan na nekoliko festivala, osvojio je i nagrade, a predstavit će ga redateljica Nikica Zdunić, producentica Tajana Bakota, snimatelj Mario Pućić i montažer Denis Golenja.

Film prikazuje život dviju djevojčica: Janka je na pragu puberteta i zaokupljena plesom na koji ide s prijateljicom Zoranom. Dok se Zorana bavi uobičajenim tinejdžerskim stvarima – ljubljenjem, odjećom i tulumima – Janka pokušava ostati u dječjemu svijetu.

Prolazeći kroz probleme i poraze koji se u očima djevojčice čine velikima, Janka ulazi u svijet tinejdžera htjela to ili ne.

Već je poznato što je na programu u sljedećem prikazivanju

Izdvojeni članak

4 razloga zašto s cijelim razredom što prije morate pogledati dirljiv film o kojemu svi bruje

U drugoj emisiji 21. veljače bit će prikazan kratkometražni igrani film Priča o Mari iz Velog Varoša redatelja Igora Šeregija. Film je nastao 2013. u produkciji Akademije dramske umjetnosti (ADU), a snimljen je u Splitu.

Kako je nastao film i kako su tadašnji studenti uspjeli okupiti doista uglednu glumačku i filmsku ekipu predvođenu nagrađivanim direktorom fotografije Mirkom Pivčevićem, otkrit će redatelj Igor Šeregi te producentice Rea Rajčić i Marina Jurišić. Priča o Mari iz Velog Varoša topla je priča o Splitu i Splićanima, o živopisnim junacima i o jednoj posebnoj Mari koja je malo govorila, ali je zato puno slušala.

U filmu glume poznati filmski glumci Vanda Boban, Mijo Jurišić, Snježana Sinovčić, Dara Vukić, Trpimir Jurkić, Lukrecija Tudor, Goran Marković, Slavko Sobin, Andrea Mladinić, Marija Škaričić i drugi. Osim toga, u emisiji će o svojim studentskim danima i filmovima govoriti poznata redateljica i profesorica na Akademiji dramske umjetnosti (ADU) Snježana Tribuson.

Velika vijest za mlade hrvatske filmaše: HTV će redovno prikazivati njihove studentske uratke
Share via
Copy link
Powered by Social Snap