Pretraga

Hrvatski učitelji osvojili srebro na međunarodnom natjecanju: ‘Ovo je veliko priznanje za nas’

A- A+

Čak dva srebra osvojili su naši učitelji, odnosno autori udžbenika koji se koriste u osnovnim školama. Na međunarodnom natjecanju BELMA, žiri je za udžbenike trećeg i sedmog razreda osnovne škole rekao da imaju moderan pristup, visoku kvalitetu materijala te bogatstvo digitalnih sadržaja.

Foto: Pixabay

Hrvatski učitelji nagrađeni su s dva srebra na velikom međunarodnom natjecanju BELMA, odnosno Best European Learning Materials Award, za dva udžbenika koji se koriste u osnovnoj školi. Radi se o udžbeniku iz engleskog jezika za treći razred ‘New Building Block 3‘ i udžbeniku iz povijesti Vremeplov 7‘ za sedmi razred osnovne škole, oboje u izdanju izdavačke kuće Profil Klett.

– Mi praktičari, koji godinama radimo u školi, pokušali smo napisati udžbenik tako da se izbjegne gomilanje faktografije i da pronađemo što više različitih vrsta povijesnih izvora koji bi pomogli učenicima da rade na materijalima i razvijaju kritičko mišljenje, rekao je Igor Despot, autor nagrađenog udžbenika iz povijesti.

Izdvojeni članak

Opuzenska učiteljica dobila prestižnu nagradu: ‘Stalno se usavršavam kako bih učenike pripremila za život’

‘Udžbenik smo razvijali u suradnji s nastavnicima’

Uz njega nagrade za udžbenik iz povijesti dobili su i Miljenko Hajdarović te Gordana Frol, a za udžbenik iz engleskog jezika Kristina Čajo Anđel i Ankica Knezović.

– Kao prva hrvatska serija vezana za rano učenje engleskoga jezika u osnovnim školama i serija koja je aktivno započela rad s nastavnicima na razvijanju metodike ranog učenja u Hrvatskoj, New Building Blocks se od samih početaka razvijala u suradnji s nastavnicima i već 21 godinu ima čast uveseljavati djecu diljem Hrvatske. Jako je lijepo da su naš dugogodišnji rad i tradicija prepoznati i u europskom kontekstu te se veselimo nastavku zajedničkog putovanja, objasnila je Knezović.

Izdvojeni članak

Prolistali smo udžbenik koji je proglašen najboljim nastavnim materijalom u Europi: Ovo su naši dojmovi

Udžbenici povezuju teme poput Građanskog odgoja, potiču kritičko razmišljanje i kreativnost

Grupa nagrađenih učitelja osvojila je dva srebra zbog visoke kvalitete materijala koji potiču kreativnost i kritičko razmišljanje, uspješno povezuju međupredmetne teme poput Građanskog odgoja te se ističu naprednim dizajnerskim rješenjima.

– Ponosan sam na dva srebra koje smo osvojili jer ponovno pokazuju kvalitetu i inovativnost naših autora i udžbenika. Ove nagrade su naše veliko priznanje i potvrda izvrsnosti naših učitelja i naših uredničkih timova. Naša je uloga da budemo saveznik učiteljima u promicanju znanja i stvaranju najboljih obrazovnih sadržaja. Iznimno je bitno, pogotovo danas, prepoznati ulogu učitelja i važnost obrazovanja za prosperitet i budućnost Hrvatske, izjavio je Dalibor Greganić, direktor izdavačke kuće Profil Kletta.

Žiri je za naše nagrađene udžbenike istaknuo njihov moderan pristup, visoku kvalitetu materijala primjerenog uzrastu učenika te bogatstvo digitalnih sadržaja ističući da sve to potiče učenike na aktivno sudjelovanje u nastavi i izgradnju vlastitih stavova.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap