Pretraga

Nakon tri mjeseca bez odmora, u naredna tri tjedna učenike čeka mnoštvo slobodnih dana

A- A+

S obzirom da je ove godine na rasporedu takozvani kasni Uskrs, proljetni praznici su posloženi za kraj travnja, što je onda uvjetovalo više od tri mjeseca nastave bez slobodnih dana. No, u naredna tri tjedna, učenike očekuje 11 slobodnih dana. Naime, od 18. travnja učenici će na raspust sve do 28. travnja, a prije nego se i slegne praznično raspoloženje, stiže prvi svibnja.

Foto: pixabay.com

S obzirom da ovaj praznik pada na srijedu i to nakon desetodnevnog perioda bez nastave, teško je vjerovati da će se itko upuštati u spajanja s vikendom.

Izdvojeni članak

Školski kalendar s praznicima za 2018./2019.

Nakon toga maturanti idu još 20 dana u školu, točnije do 22. Ostali će se morati strpiti do 14. lipnja, kada završava školska godina.

Kako smo već naveli, ove godine je Uskrs kasni, što znači da učenici neće ‘profitirati’ od Tijelova koje pada 20. lipnja.

Ipak, sve one koji i dogodine idu u školu, obradovat će okolnost da Dan neovisnosti (8. listopada) pada na utorak, što ostavlja mogućnost da se i 7. ‘pretvori’ u neradni, čime bi se povezala četiri slobodna dana.

Prvi studenoga pak pada na petak, što znači da vas tu svakako očekuje produženi vikend.

U ovoj vijesti ponovimo informaciju da državna matura starta već 3. lipnja, a detaljan kalendar državne mature možete pogledati na ovoj poveznici.

Nakon tri mjeseca bez odmora, u naredna tri tjedna učenike čeka mnoštvo slobodnih dana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap