Pretraga

Pogledajte koliko se zaposlenika škola odlučilo cijepiti u pojedinoj županiji

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prikupilo je podatke o cijepljenju nastavnika i drugog školskog osoblja. Prosječno se želi cijepiti 35,98 posto djelatnika škola. Najveći interes za cijepljenje je u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje se cijepiti želi čak 45,66 posto zaposlenika, a najmanji u Dubrovačko-neretvanskoj, gdje bi ih se cijepilo tek 16,91 posto.

cjepivo cijepljenje korona covid-19

Foto: Unsplash; Steven Cornfield

– Ukupno je obrazac s djelatnicima ispunilo 1228 škola (od 1365), od preostalih 137 škola, 39 škola otpada na Međimursku županiju gdje je već provedno cijepljenje odgojno-obrazovnih djelatnika, zato Međimurska županija nije navedena u tablici, napominju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ministarstvo nam je danas dostavilo rezultate upitnika o cijepljenju nastavnika.

Iz MZO-a ističu kako se cijepljenje već provodi i u Primorsko-goranskoj županiji pa je zbog toga i ondje broj nešto manji. Napominju i kako su odgojno-obrazovni djelatnici sredinom ožujka već imali organizirano cijepljenje i u Sisačko-moslavačkoj županiji tako da je tamo već cijepljen dio djelatnika.

Podatke Ministarstva poredali smo po postotku. Najveći interes za cijepljenje je u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje se cijepiti želi čak 45,66 posto zaposlenika škola, a najmanji u Dubrovačko-neretvanskoj, gdje bi ih se cijepilo tek 16,91 posto.

Interes školskih djelatnika za cijepljenje po županijama | izvor: MZO, obrada: srednja.hr

Podatke Ministarstva poredali smo i po broju zaposlenika koji se žele cijepiti. Iz toga proizlazi da će najviše cjepiva trebati u Gradu Zagrebu, gdje se cijepiti želi čak 5.705 zaposlenika, a najmanje u Ličko-senjskoj županiji, u čijim školama ionako radi najmanji broj ljudi.

Broj nastavnika koji se žele cijepiti od najvećeg do najmanjeg broja potrebnog cjepiva | izvor: MZO, obrada: srednja.hr

Cijepljenje djelatnika škola, kako je prošloga tjedna najavio ministar Radovan Fuchs, organizirat će Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Izdvojeni članak
Radovan Fuchs

Fuchs otkrio kada bi trebalo krenuti cijepljenje po školama

Fuchs je prošlog utorka izjavio i kako na pitanje o tome kojim će se cjepivom nastavnici cijepiti treba pitati ministra zdravstva.

Pogledajte koliko se zaposlenika škola odlučilo cijepiti u pojedinoj županiji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap