ZET karte od 4 kune se uvode i u mjesta oko Zagreba: Evo gdje točno i od kada

Lokalni izbori se opasno približavaju pa je primjerice udjeljivanje povlastica građanima najvećeg grada sve izdašnije. Posebno osjetljivo područje je promet pa će se tako polusatne karte od 4 kune, koje su isprva trebale biti dostupne samo za prvu zonu, od sutra uvesti i u mjesta i gradove okolice Zagreba.

foto: srednja.hr

Stanovnici Klinča Sela, Stupnika, Luke, Bistre , Velike Gorice i Zaprešića će se od dakle 1. ožujka javnim gradskim prijevozom voziti za četiri kune, izvještava Jutarnji list.

Od sutra u prodaji tramvajske karte za 4 kuna: Evo što trebate znati o njima

Naime, potpisan je ugovor između ZET-a i navedenih općina i gradova na temelju kojeg će se njihovi stanovnici moći koristiti vrlo popularnim crvenim (polusatnim) kartama.

Građani će platiti ovu novu mjeru 43 milijuna kuna

Uz ove novosti, treba reći da se ukidaju 3. i 4. zona čime će ZET-ov djelokrug biti podijeljen na dvije zone. Prva će ostati Grad Zagreb, dok će drugu činiti cijeli prsten oko grada. No, do kraja godine se planira čitav ZET-ov djelokrug pretvoriti u jednu zonu.

– Cijeli ovaj projekt koštat će porezne obveznike 43 milijuna kuna, ali očekujemo da će se prodajom karata namiriti pola tog iznosa, dok će ZET i Holding pokriti drugu polovicu, rekao je za Jutarnji list Milan Bandić.

Unatoč kartama od 4 kune, gotovo 30 posto čitatelja i dalje se šverca

I karte za HŽ na međugradskim linijama jeftinije za 30 posto!

Da je promet zlatna koka u predizborno doba, dokazuje još jedno obećanje, koje je jučer dao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Naime, on je najavio kako će danas Grad potpisati sporazum s Hrvatskim željeznicama, kojim će se smanjiti cijena međugradskih karata.

– Mjesečne karte koje inače koštaju 600 kuna bit će 400, dok će one s 300 pasti na 200 kuna. To je otprilike 35 posto niža cijena, rekao je Bandić za Jutarnji list.

Pojeftinjenja će se odnositi na opće, učeničke, studentske, umirovljeničke i socijalne pretplatne karte.

Iz HŽ-a su nam u međuvremenu potvrdili da je ugovor s Gradom Zagrebom potpisan, a uskoro ćemo vas izvijestiti o eventualnim detaljima, koji nisu prethodno najavljeni. 

Odgovori