Učenici organizirali gaming turnir, a umjesto kotizacije skupljali namirnice za siromašne

Neobično je kada se unutar jedne škole organizira gamerski turnir, a još neobičnije je kada se umjesto kotizacije donose živežne namirnice ili higijenske potrepštine. No, upravo je jedan takav organizirao 2. d razred Srednje škole Ludbreg, zajedno sa svojim razrednikom Željkom Posavcem i u suradnji s Volonterskim klubom škole.

Fotografije: Srednja škola Ludbreg

Učenici 2.d razreda Srednje škole Ludbreg organizirali su PS4 FIFA 17′ Gaming week, igranje na konzoli Playstation 4. Turnir kao turnir, rekli bi neki. Ipak, ovaj je nešto drugačiji od ostalih.
Naime, svaki je natjecatelj je umjesto novčane kotizacije trebao donirati živežne namirnice, higijenske potrepštine ili druge potrebne artikle koji su poklonjeni Socijalnoj samoposluzi u Varaždinu.

Finalisti Ideje godine iz Ludbrega osvojili prvo mjesto na RoboCup natjecanju u Leipzigu

Odaziv nadmašio očekivanja 

– Turnir se održao u prostorima Srednje škole Ludbreg, pošto u sastavu škole, a preko izvannastavnih aktivnosti imamo oformljeni Volonterski klub odlučili smo organizirati gamersko natjecanje Fifa 2017 jer učenici naši srednjoškolci u slobodno vrijeme dosta igraju tu igru, te smo uz suradnju volonterskog kluba odlučili se na takav vid kotizacije gdje smo namirnice darivali socijalnoj samoposluzi u Varaždinu, kazao nam je ravnatelj škole Josip Zdelar. 

Akciju su nazvali ‘Igraj se i pomogni’, a unatoč tomu što je bio vikend odazvalo se 30 učenika. To je nadmašilo sva očekivanja organizatora te je prikupljeno brdo namirnica za Socijalnu samoposlugu. 

Iako je u ovome turniru bilo puno važnije sudjelovati nego pobijediti, istaknut ćemo kako je pobjednik bio učenik 2.d razreda Nino Leš, koji je u velikom finalu svladao razrednika i organizatora akcije.

Ludbreške srednjoškolke smislile kako poboljšati popularne USB stickove

‘Svako uključivanje učenika i nastavnika u humanitarne akcije je dobrodošlo’ 

– Akciji su se pridružili i neki djelatnici naše škole te im se ovom prilikom zahvaljujem. Također zahvaljujem i učeniku 2.d razreda Robertu Foderu koji nam je posudio konzolu na kojoj se je održao turnir. S obzirom na velik broj prijavljenih učenika turnir je završio u 15:30 sati no učenicima nije bio problem ostati tako dugo u školi u subotu , kazao je razrednik 2. d, Željko Posavec.

 Istoga dana kreativni volonteri Volonterskog kluba ove škole odlučili su donirati svoje vrijeme i talent te su oslikali zidove škole. 

– Svako uključivanje učenika i nastavnika u humanitarne akcije je dobrodošlo, da se pomogne onima kojima je ta pomoć potrebna, kazao nam je za kraj ravnatelj Zdelar.

Odgovori