Pretraga

Humanitarna akcija: Studenti s Cvjetnog pokazali veliko srce i uljepšali jedan Božić

A- A+

Studenti koji nastanjuju SD Cvjetno naselje samostalno su se preko internih grupa udružili te organizirali humanitarnu akciju prikupljanja boca za gospodina V. Akcija je završila jučerašnjim danom, a u dva tjedna su stanari Cvjetnoga prikupili preko 1200 boca zahvaljujući kojima će uljepšati blagdane susjedu iz kvarta ‘kojega je uništio sistem’.

Foto: srednja.hr

Stanari studentskog doma na Cvjetnom naselju jučer su završili veliku humanitarnu akciju prikupljanja boca za gospodina V. Ukupno je tijekom dva tjedna skupljeno više od 1200 komada (i poneka ‘nevažeća’) te donacije čija cifra prema riječima sudionika nadilazi onu uprihođenu skupljenom ambalažom.

Izdvojeni članak

Cvjetno slovi kao najmirniji dom, ali tamošnji bi studenti rado dodali nešto bučnih sadržaja

Dostojanstvo i u teškim trenucima

– Gospodina V. svakodnevno viđamo u okolici doma i često razgovaram s njim. Živi tu na kvartu. Školski je primjer čovjeka kojeg je sistem uništio, a opet je zadržao veličinu. Njegovo dostojanstvo, pristojnost i ljudskost jednostavno fasciniraju. Sve to zajedno potaknulo me je da mu pomognemo, objasnio nam je inicijator akcije Bruno motive koji su ih potaknuli na djelovanje.

Veliko srce ekipe s Cvjetnoga

Ono što oduševljava je činjenica da se ekipa s Cvjetnoga organizirala samostalno preko internih grupa te da je ambalaža skupljana i skladištena u studentskim sobama. Sjajnim odazivom i učinkom su zadovoljni svi uključeni.

– Drago mi je da su sustanari pokazali srce i odazvali se akciji te na taj način uljepšali blagdane gospodinu V., zaključio je mladi Vrgorčanin dodavši kako se nada da će se sad i mnogi drugi ‘okuražiti’ potaknuti nešto slično.

Cijelu priču o gospodinu V. možete pročitati ovdje.