Angelina Jolie postaje profesorica na uglednom Sveučilištu

Na londonskom Sveučilištu od kolovoza profesoricom postaje američka glumica Angelina Jolie Pitt. Na prestižnom ‘London School of economics and political science’, Jolie će predavati u sklopu novoosnovanog programa studija ‘Žene, mir i sigurnost’.

Izvor: Wikipedia

Rihanna dijeli stipendije budućim studentima siromašnijih zemalja

Kako su objavili na svojim službenim stranicama, glumica je kao posebna izaslanica Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice, u Londonskoj školi ekonomije odabrana među četiri gostujuća profesora koji će od kolovoza predavati u sklopu novog programa na LSE-u.

Angelina je u priopćenju objavila kako je oduševljena oko osnivanja ovog programa te kako se nada da će primjer LSE-a slijediti i druge sveučilišne institucije, ističući važnost o proširenju rasprave i unapređenju ženskih prava i prekidu nekažnjavanja zločina nad ženama u prvom redu seksualnog zlostavljanja žena. Uz 40-godišnju Angelinu, titulu gosta predavača dobio je i nekadašnji britanski ministar vanjskih poslova William Hague, Jane Conors te Madeleine Rees.

U sklopu studija gostujući profesori od jeseni imaju obavezu održati predavanja, organizirati radionice, ali i sudjelovati u javnim događanjima sa studentima. 

Izvor: LSE, službene stranice

Odgovori