Pretraga

Kako je biti novinar ili komunikolog? Odgovore doznajte od poznatih stručnjaka na studentskom simpoziju

A- A+

Borna Sor, Ana Malbaša, Jelena Jurišić, Tena Perišin. Samo su to neki od stručnjaka u području komunikacija, novinarstva i odnosa s javnošću koje su studenti komunikologije iz udruge Komuna uspjeli privući na svoj ovogodišnji simpozij. Deseta obljetnica održavanja događaja nosi naziv Komunikologija u praksi, a ove godine osim predavanja svim zainteresiranima ponudit će i dvije panel rasprave – o slobodi govora i kvaliteti fakultetskog obrazovanja u medijskom području. Sve to simbolično će se održati u četvrtak 3. svibnja na Dan slobode medija, na kampusu Borongaj u Zagrebu.

Desetu godinu za redom udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna organizira simpozij Mediji na drukčiji način. Ove će godine tako biti Komunikologija u praksi, a sudeći po zvučnim imenima sudionika, ovaj će događaj zainteresiranima zaista pružiti odgovor na pitanje – kako je to biti novinar, PR stručnjak ili komunikolog. Cijeli program simpozija možete vidjeti na dnu teksta.

Newsbar, Provjereno, Europski parlament

Simpozij će se održati ovaj četvrtak, 3. svibnja na kampusu Borongaj, a ove godine prisutnima će, osim predavanja, ponuditi i dvije panel rasprave. Svojim će predavanjem probiti led Sebastijan Ivasović, magistar komunikologije i apsolvent filozofije na Hrvatskim studijima, bivši predsjednik Komune, a sada asistent u tvrtki Madison Consulting. Predstavit će istraživanje koje je proveo za diplomski rad na temu ‘Navike korištenja pametnih telefona u socijalnoj interakciji mladih’.

Nakon njega na red dolazi Ana Malbaša, također bivša studentica HS-a, nekad suradnica HRT-a i Nacionala, a danas novinarka istraživačke emisije Provjereno na Nova TV. Upravo će taj novinarski put, od Nacionala do Provjerenog, predstaviti u izlaganju na temu ‘Iz tjedna u tjedan: moj put od političkog tjednika do tjedne istraživačke emisije’.

Prva panel rasprava o slobodi govora u suvremenom medijskom prostoru razlomit će predavanja, a upravo u njoj će kao sudionik sudjelovati i Borna Sor, najpoznatiji po sukreiranju satirične emisije Newsbar. Urednik je i pisac emisija Prime Time na N1, Montirani proces na HRT-u, News Bar NC na RTL-u te NB TEVE na Tportalu, a piše kolumnu za Al Jazeeru i Balkaninsight. Osim njega u panelu će sudjelovati Anita Malenica iz Agencije za elektroničke medije i Renato Ivanuš iz 24sata, a sve će moderirati HRT-ova novinarka i urednica Dajana Šošić.

Potom će svoja izlaganje ‘Imaš li ono što agencija traži?’ održati Enea Hasukić i Maja Vratarić iz Grizli komunikacija, a predavanja će zatvoriti Jasmina Černeka, asitentica u Europskom parlamentu, svojim izlaganjem ‘Put ka EUropskom uspjehu’.

Bit će govora i o kvaliteti fakultetskog obrazovanja u novinarstvu i odnosima s javnošću

Za kraj programa organizatori su organizirali još jednu panelicu. O kvaliteti fakultetskog obrazovanja u komunikologiji, novinarstvu i PR-u govorit će docentica Jelena Jurišić s Hrvatskih studija, profesorica Tena Perišin s Fakulteta političkih znanosti te Kristijan Sedak s Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Ivan Pakozdi s visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays, dok će raspravu moderirati još jedan novinar HRT-a Goran Rotim.

Uz slavna imena iz struke i sveučilišta, na simpoziju će biti nagrađene i najveće zvijezde među studentima – oni koji su na natječaju pokazali izniman talent u fotografiji, filmu ili pisanom radu. Sve one koji su sudjelovali, ili su samo željni dobre zabave, čeka afterparty u Beertiji.

Ispod teksta možete vidjeti cijeli raspored programa za simpozij Komunikologija u praksi.

Kako je biti novinar ili komunikolog? Odgovore doznajte od poznatih stručnjaka na studentskom simpoziju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap