Pretraga

Don Damir Stojić otkrio ‘vojnu tajnu’: Ovo mu je novi posao

A- A+

Zagrebački nadbiskup monsinjor Dražen Kutleša razriješio je prije mjesec dana don Damira Stojića koji više ne obnaša funkciju župnika u župi Duha Svetoga u Zagrebu. Nakon razrješenja, don Stojić je svima zadržao tu informaciju kao ‘vojnu tajnu’. No, sada je konačno otkrio svoje planove – postaje vojni kapelan na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman.

Don Damir Stojić

Don Damir Stojić | foto: Facebook

Kada je razriješen župničke službe, mnogi su ga, kaže don Damir Stojić, pitali koja će biti njegova nova služba. Svima je tada rekao da je to ‘vojna tajna’, koju je sada odlučio otkriti javnosti putem društvenih mreža. Kako piše u statusu na Facebooku, don Damir Stojić imenovan je vojnim kapelanom na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman.

– Kada je 1997. uspostavljen Vojni ordinarijat za biskupa je imenovan mons. Juraj Jezerinac. S mons. Jezerincem sam se tada redovito viđao jer sam ga znao iz Kanade gdje je bio moj kapelan. Kao bogoslovu mi je ponudio da prijeđem k njima. Nisam to mogao prihvatiti jer preduboko osjećam poziv da budem salezijnac, ali sam mu obećao da ću dio svoga svećeničkog života pokloniti Hrvatskoj vojsci. Bogu hvala, od 1.10. izvršavam svoje obećanje jer sam imenovan vojnim kapelanom na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman. Zapravo, ispunjaju se moja dva najveća sna, da budem svećenik salezijanac i da služim Hrvatskoj vojsci, napisao je Stojić na Facebooku.

Izdvojeni članak

Mislite da nema glupih pitanja? Don Damir Stojić educira drugačije

Kako piše u objavi na Facebooku, don Stojić bio je srednjoškolac kad je 1991. Hrvatska bila napadnuta, a osjećao je duboku želju da se pridruži obrani zemlje. Iako je znao da će se jednog dana vratiti u domovinu, te godine se probudio njegov poziv prema svećenstvu. Stoga se odlučio vratiti kako bi ‘služio svome narodu’ na taj način.

– U međuvremenu, uživat ću u ova dva poziva – da sam svećenik u Hrvatskoj vojsci, napisao je na svom profilu na Facebooku.

 

Copy link
Powered by Social Snap