Pretraga

Doznali smo kada izlaze rezultati natječaja za državnu stipendiju i kada kreće isplata

A- A+

Natječaj za državnu socio-ekonomsku stipendiju zatvoren je 3. studenog. Iako je rok za objavu rezultata 60 dana od zatvaranja natječaja, rang-liste Ministarstvo obrazovanja je prijašnjih godina objavljivalo već početkom prosinca. Ovogodišnji rezultati natječaja stići će 18. prosinca, kažu nam iz resornog Ministarstva.

Rezultati natječaja za socio-ekonomske stipendije u 2020./2021. objavljeni su i lista se nalazi OVDJE.

Foto: Srednja.hr

– Kriteriji za dodjelu stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa definirani su Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskog statusa (NN 83/2018). Objava rang-lista i isplata državnih stipendija izvršit će se roku koji je propisan Pravilnikom. Rang liste za socio stipendije bit će objavljene 18. prosinca 2020. godine, rok prihvaćanja prava na stipendiju bit će do 25. prosinca 2020. godine, a isplata će biti 30.prosinca 2020. godine, stoji u odgovoru Ministarstva obrazovanja koje smo pitali kada stižu rezultati ovogodišnjeg natječaja za državne socio-ekonomske stipendije.

Inače, rok za objavu rezultata natječaja je 60 dana od njegova zatvaranja, ali zadnjih nekoliko godina Ministarstvo je imalo običaj objaviti ih već početkom prosinca, a prve uplate stizale bi već oko Božića. S obzirom na to da je riječ o socijalno ugroženijim studentima, od kojih su mnogi u jeku epidemije ostali bez posla i prihoda, ne čudi kako su mnogi od njih izrazili nezadovoljstvo nešto kasnijom objavom rezultata od uobičajenog datuma.

Izdvojeni članak

Izašli rezultati natječaja za studentske stipendije u Zagrebu, dobitnicima oko 4.000 kn mjesečno

‘Cjepivo za koronu se razvija brže od ovog natječaja’, ‘Oni uopće ne misle na studente koji ma je potreban novac, prošle godine je to puno brže išlo’, ‘Nije da imaju neki opravdani razlog za ovakvo otezanje’ – samo su neki od komentara na posljednjim objavama Ministarstva na službenoj Facebook stranici za ovu vrstu stipendija. Inače, bit će dodjeljeno 10.000 stipendija, a broj pristiglih prijava je 17.202, slično kao i proteklih godina.

Podsjetimo, državne socio-ekonomske stipendije iznose 1.200 kuna mjesečno, i dodjeljuju se za devet mjeseci akademske godine, od listopada 2020. do lipnja 2021. Isplata stipendije je do 15. u mjesecu.

stipendije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap