Pretraga

Evo popisa po faksevima: Pogledajte kakve su ocjene imali sudionici natječaja za domove u Zagrebu, Splitu i Rijeci

A- A+

Niz je elemenata koji se boduju prilikom prijave studenata na natječaje za smještaj u studentskim domovima. Jedan od ključnih je i prosjek ocjena, a budući da su rezultati natječaja u svim većim sveučilišnim gradovima objavljeni, dostupni su i podaci po fakultetima o tome koje su prosječne ocjene imali prijavljeni na natječaje za domove u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

indeks

Indeks studenata Sveučilišta u Zagrebu | foto: srednja.hr

Prema Pravilniku za ostvarivanje prava na smještaj u studentskim domovima, kategorija kroz koju studenti mogu ostvariti bodove na natječaju je i prosjek ocjena. Brucoši koji su tek upisali faks broj bodova na temelju prosjeka ocjena u svim razredima srednjoškolskoga obrazovanja ostvaruju tako da im se izračunani osobni prosjek na tri decimale podijeli s prosjekom na tri decimale svih studenata koji prvi put upisuju prvu godinu tog istog studija.

‘Starijim’ studentima bodovi temeljem prosjeka računaju se tako da se osobni prosjek studenta na tri decimale podijeli s izračunanim prosjekom na tri decimale svih osobnih prosjeka studenata na istoj razini studija s istoga visokog učilišta. Dakle, u svakom slučaju broj bodova koje dobivate ovisi o vašem i prosjeku ocjena ostalih studenata na vašem faksu.

Izdvojeni članak

Izašli su rezultati natječaja za studentske domove u Zagrebu: Provjerite jeste li na listi dobitnika

Dobiveni broj bodova nakon te radnje dijeljenja osobnog i prosjeka ostalih studenata na vašem fakultetu potom se množi s 1.000. Bodovi se mogu umanjiti za 10 do 30%, ovisno o broju ostvarenih ECTS-a. Primjerice, za tih najvećih 30% bit će umanjeni ako je student u prethodnim godinama studiranja i na svim razinama studija ostvario u prosjeku od 40 do 44 ECTS boda.

Studentski centri u Zagrebu, Splitu i Rijeci nakon provedenih natječaja objavili su prosjeke ocjena pojedinih fakulteta, a treba naglasiti da je riječ je o prosjecima ocjena studenata koji su sudjelovali u natječajima za smještaj u tim gradovima.

Prosjeke ocjena sudionika u natječaju možete vidjeti u tablici u nastavku, s time da se prva odnosi na sudionike natječaja u Zagrebu, druga na sudionike onog u Splitu, a treća na ocjene sudionika u natječaju za smještaj u domovima u Rijeci.

Zagreb

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Split

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Rijeka

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
indeks
Share via
Copy link
Powered by Social Snap