Pretraga

FPZG tortom i šampanjcem proslavio tri rođendana

A- A+

Od nastanka Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu do danas prošlo je točno 52. godine. U sklopu današnje Svečane proslave Dana FPZG-a obilježio se drugi rođendan TV Studenta, ali i prošlotjedna punoljetnost istoimenog Radija.

Foto: Srednja.hr

Fakultet političkih znanosti danas je obilježio 52. obljetnicu od nastanka fakulteta. Na svečanoj proslavi u dvorani A okupilo se oko sedamdesetak gostiju među kojima je bilo i nekoliko uvaženih uzvanika. Dan Fakulteta političkih znanosti svojim dolaskom upriličili su prorektor za inovacije,
transfer tehnologije i komunikacije Miljenko Šimprag, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka i mnogi dekani zagrebačkih fakulteta.

Izdvojeni članak

Nova dekanica FPZG-a: Zbog neodržavanja prijemnog ispita fakultet je na gubitku 7.000 kuna

Radio Student postao punoljetan

Nakon što se okupljenima obratila dekanica Lidija Kos-Stanišić, za mikrofon je stao Ivan Vlašić, glavni urednik Radio Studenta koji je prošli tjedan proslavio svoj 18. rođendan.

– Naša zadaća nije nimalo jednostavna, ali svake godine bilježimo sve veću slušanost. Prošle smo godine postali deseti najslušaniji radio u Zagrebu što je velika stvar s obzirom da smo prvi neprofitni radio čija su publika prvenstveno studeni i mladi, izjavio je Vlašić.

Dodao je kako su samo u prošloj godini napravili 2.525 emisija te da kroz Radio Student po generaciji prođe 50-ak studenata. Punoljetan radio iz Lepušićeve 6 u rukama je volontera, ali ga to nije spriječilo da opstane punih 18 godina i zadrži dozu humora, ozbiljnosti, ali i profesionalizma. Glavni urednik je također istaknuo da se trude promicati opće dobro, medijsku pismenost i kritičnost te se zahvalio profesorici Marini Mučalo koja je bila jedan od utemeljitelja Radio Studenta, no koja nije bila prisutna na svečanosti.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Pogledajte kako su se zabavljali studenti na brucošijadi FPZG-a

Hvalevrijedan projekt TV Student u suradnji s drugim fakultetima

Fakultet je ekipi s Radio Studenta priredio iznenađenje tako što su im uručili tortu i šampanjac. No ništa manje hvalevrijedan projekt nije ni TV Student koji na današnji dan slavi dvije godine od prvog emitiranja. Kako je glavni urednik Igor Mirković rekao, posljednje dvije godine napravili su posao kao da su veslom stigli do Italije, no istaknuo je kako nisu sami jer sve rezultate mogu zahvaliti i suradnji s drugim fakultetima.

– Mi smo zapravo još 2002. pokrenuli TV Student, ali tada nismo imali odašiljač pa se ona nije mogla emitirati. No u zadnjih deset godina smo skupili bogatu arhivu emisija i kad je tehnologija to omogućila počeli smo s emitiranje, izjavila je Tena Perišin na upit zašto je toliko dugo trebalo da FPZG dobije svoju televiziju.

Otkrila nam je kako studentima koji sudjeluju na TV-u daju apsolutnu slobodu. – Pronađu nekada vlastite izraze, vlastite žanrove ili forme te se trude da budu originalni, novi i kreativni. To je na koncu konca i naš moto ‘Otvoreno, znatiželjno i pametno’. Igor Mirković i ja smo im samo neka vrsta mentora, a jedino što ne dozvoljavamo su neki neetički izrazi, govori profesorica Perišin koja vodi televizijske kolegije na FPZG-u.

I mlada Televizija Student dobila je svoju tortu i pjenušac, doduše bezalkoholni zbog godina. Iako javno emitiraju svoj program tek dvije godine, kako je profesorica Perišin izjavila, ponovno kreću s emisijom Alter-ego, a odnedavno imaju i sportsku emisiju – Samo sport. Dva puta tjedno rade emisiju od 20 minuta na HTV4 i unutar emisije Index na HTV2 svaki tjedan proizvode deset minuta Akademske četvrti.

Na kraju svečane proslave dekanica Kos-Stanišić je uručila dekanove nagrade najboljim studentima novinarstva i politologije u prethodnoj akademskoj godini.

Foto: Srednja.hr

FPZG tortom i šampanjcem proslavio tri rođendana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap