Pretraga

I u narednim danima održava se nekoliko brucošijada, ulaz na najveću u Zagrebu je besplatan

A- A+

Nova akademska godina dobro se zakuhtava, a taman uoči prvih kolokvija brucoše očekuju zabave dobrodošlice poznatije pod nazivom brucošijade. Mnoge su već održane, a i ovaj tjedan održat će ih se nekoliko. Među njima je i velika sveučilišna brucošijada u Zagrebu na koju će ulaz biti besplatan.

Foto: Unsplash

Ako zaboravimo na vrijeme pandemije, brucošijade su već godinama dobar uvod u novu akademsku godinu. Ne samo za studente koji su tek upisali studij, nego i one starije. Neki studenti organizirali su ih već u listopadu, a drugi dobar provod garantiraju i ovog tjedna.

Tako će se u subotu, 11. studenog, održati velika sveučilišna brucošijada u Zagrebu, BrutZGa. Mjesto radnje je Zagrebački velesajam, paviljon 10a, a događaj započinje u 21 sat. Nastupaju Bruno Rački x Valovi, DJ Hrvoje i DJ Brothers. Karte su potpuno besplatne, a studenti ih mogu preuzeti na fakultetima te u Studentskom centru. Organizatori su Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu, Studentski centar i Sveučilište u Zagrebu, a kako stoji u priopćenju SC i Sveučilište nude cugu, dobru muziku i krov nad glavom. Popis lokacija za preuzimanje karte možete vidjeti u Facebook objavi ispod.

U Zagrebu se ovog tjedna, točnije u četvrtak 9. studenog, u Clubu Roko održava brucošijada studenata Zdravstvenog veleučilišta Zagreb. Događaj kreće u 23 sata, a studente će zabavljati DJ Filip. Ulaznice se mogu nabaviti u prostorijama Studentskog zbora ZVU-a po cijeni od tri eura ili na ulazu u Roko na dan događaja po cijeni od pet eura.

Dvije brucošijade ovog se tjedna održavaju i u Rijeci. Tematsku brucošijadu 8. studenog u srijedu imaju studenti Akademije primijenjene umjetnosti. Ona se održava u The Beertiji, pod temom Shrek. Organizatori pozivaju studente da se maskiraju Shreka, Fionu, Magare, Vilinska kuma ili nekog trećeg lika, a puštat će se tematski povezani hitovi kao što su: Funky Town, Livin da Vida Loca, All Star…

Studenti riječkog Pomorskog fakulteta svoju će imati u petak 10. studenog u Caffe baru Akvarij na Kampusu. Nastupa Grupa Venus, a uzlaz je besplatan. Organizator je Studentski zbor Pomorskog koji garantira odličnu zabavu i još bolju glazbu.