Pretraga

Jedna skupina studenata ima pravo na jednokrevetne sobe u domu: Krenule su prijave

A- A+

Nastavni zavod za javno zdravstvo krenuo je zaprimati molbe studenata koji žele smještaj u jednokrevetnim sobama u zagrebačkim studentskim domovima. Te su sobe, naime, namijenjene za studente sa zdravstvenim poteškoćama.

Prvi paviljon Save (Foto: Dominik Smolak)

Foto: Dominik Smolak, srednja.hr

Iako znatna većina studenata koji žive u studentskim domovima ima jednog ili, rjeđe, dvoje cimera, neki imaju priliku živjeti – sami. Veći studentski domovi u državi imaju i jednokrevetne sobe. No, smještaj u njima ne može dobiti svatko. Ne ostvaruje se čak ni direktno na redovnom natječaju već za takav aranžman morate poslati posebnu prijavu.

Morate poslati zahtjev i dokumentaciju

Cijelim procesom koordinira Služba za Služba za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Oni su upravo objavili da su krenuli primati dokumentaciju za smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu zbog zdravstvenih razloga za akademsku godinu 2022./2023.

Svi zagrebački studenti koji su se prijavili za smještaj u domu, a misle da mogu ostvariti pravo na smještaj u jednokrevetnoj sobi uslijed bolesti, stanja ili nekih drugih zdravstvenih razloga, mora poslati zahtjev i medicinsku dokumentaciju, ne stariju od godinu dana, na sljedeću adresu:

NZZJZ „Dr. A. Štampar“
Služba za školsku i adolescentnu medicinu
-za Povjerenstvo
Mirogojska 16
10 000 Zagreb

Lista po težini zdravstvenih teškoća

Iz Studentskog centra u Zagrebu koji rukovodi smještajem u studentskim domovima mole studente da na zamolbi napišu osobe podatke kao što su ime, prezime, OIB, adresa, mail adresa i broj telefona. Napominju im i da navedu fakultet na kojem studiraju.

– Cilj postupka je napraviti listu studenata prema težini zdravstvenih teškoća, a bez kontraindikacija za smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu. Postupak provodi Povjerenstvo specijalista školske medicine, ističu iz SCZG-a.

Rok za dostavu molbi i zdravstvene dokumentacije je 31.kolovoza 2022. godine, a smještaj u jednokrevetnim sobama mogu dobiti samo oni studenti koji su upali u dom na redovnom natječaju i dokazali putem dokumentacije da za traženje takvog smještaja imaju adekvatne zdravstvene razloge.

Copy link
Powered by Social Snap