Pretraga

Kako li je lijepo biti student kada su gotovi ispiti: Pjesme koje opisuju post-rokovsko vrijeme

A- A+

Iako je tek (ili već?) polovica veljače, postoji puno studenata koji su uspjeli već završiti sa zimskim ispitni rokom. Zahvaljujući online nastavi (da je i ona jednom nečemu posložila), rokovi su se mogli odviti brže, a za mnoge i bolje. I sada je ono post-rokovsko vrijeme u kojem je teško objasniti što se točno događa.

foto: Unsplash; Eric Nopanen

Kao što je teško reći gdje ste bili i što ste radili onaj tjedan nakon Božića, a prije Nove godine, tako je teško odrediti što se događa nakon zadnjeg položenog ispita i početka novog semestra. Vrijeme je to potpune anarhije u kojoj je teško odrediti koji je dan, a kamoli nešto više. Za vrijeme rokova se orijentirate po ispitima, a što sada?

Rijetko tko će se žaliti na ovo vrijeme zato što su upravo ovo trenuci za koje cijelo vrijeme radite, trenuci o kojima razmišljate kada ste na dnu života. Odmor. Teško je za povjerovati, ali moguće je. Taj studentski mit, legenda koja se prenosi s generacije na generaciju – moguće ga je ostvariti!

Ako se kojim slučajem još uvijek nalazite u rokovima i ispitima – istinski nam je žao za ovo trljanje soli na ranu. No, možda ćemo i vas uspjeti dodatno potaknuti da se potrudite i čim prije dođete do post-rokovskog trenutka života, odnosno, najboljeg trenutka života! Nećemo previše filozofirati, već ćemo vam samo ukratko opisati kako to točno izgleda. Uz pomoć par pjesama.

Izdvojeni članak

Glazba koja će vas nasmijati i na najgori dan: musical comedy u najboljem izdanju

Galija – Da li si spavala

Nakon dugo, dugo vremena, vaš odgovor na ovo pitanje će moći biti – potvrdan! Iako su male šanse da ćete početi ići spavati u deset navečer, vjerojatno nećete imati obaveze koje vas očekuju dan nakon, a koje ne možete izbjeći. Sada si zaista možete, a gotovo da morate, priuštiti vrijeme kada ćete se naspavati.

S.A.R.S. – Slobodan

Realno, bit ćete slobodni tek kad budete diplomu držali u rukama, no do tog slavnog trenutka, morat ćete se zadovoljiti ljetnim praznicima te pauzom između dva semestra.  Upravo sada ste možda i slobodniji nego na ljeto. Ljeti se odrađuje sezona, pa onda ispadne da ste samo sada, ovih nekoliko dana, zaista slobodni.

Wallows – Are You Bored Yet?

Rokovi su puno stvari, no ako jednu nisu, onda je to dosadni. Uvijek imate nešto za raditi, a uz sve to što morate raditi, smišljate barem još 98 novih stvari s kojima ćete ‘puniti’ slobodno vrijeme (kojeg nemate). Nakon te žurbe i strke, dođe predah i shvatite da vam je ustvari – dosadno! Vi biste nešto radili, no ne znate što: samo odmarajte. Uživajte u toj dosadi!

Josipa Lisac – O jednoj mladosti

Naravno, ako ste student, velike su šanse da ćete mladost pamtiti po studiranju. Vjerojatno po tim teškim rokovima, neprospavanim noćima i stresnim ispitima. No, ako kvalitetno potrošite ovo vrijeme, upravo ćete se ovih dana sjećati kada budete pričali o svojoj mladosti! Ne morate podivljati, već samo uživajte – onako kako vi to volite.

EKV – Radostan dan

Malo što se može mjeriti sa srećom koju osjećate u cijelom svom tijelu onda kad položite posljednji ispit. Naravno, trebat će neko vrijeme dok vam to zaista dođe do glave i dok shvatite da ste zaista slobodni, a kad se to dogodi – vi ćete postati najsretnija osoba na svijetu. Zaista će biti radostan dan!

Kako li je lijepo biti student kada su gotovi ispiti: Pjesme koje opisuju post-rokovsko vrijeme
Share via
Copy link
Powered by Social Snap