Pretraga

Najezda osa u dva paviljona studentskog doma na Savi: ‘Najviše ih ima u wc-ima i tuševima’

A- A+

Jutros je, u Facebook grupi studentskog doma ‘Stjepan Radić’, osvanula objava jedne studentice o tome da je u devetom paviljonu najezda osa. Ose su primijećene u wc-ima i umivaoni, a izlazile su i iz tuševa. Studenti su se obratili čistačici koja je ose pošpricala sprejom protiv insekata i studentima ostavila upozorenje da na katu ne otvaraju prozore kako ne bi ušlo još osa.

Poruka čistačice studentskog doma

Poruka čistačice studentskog doma ‘Stjepan Radić’ | foto: studentica

Jedna studentica jutros je u Facebook grupi studentskog doma Stjepan Radić napisala kako se u wc-ima, umivaoni i tuševima u devetom paviljonu nalaze ose. Studentica nam je ispričala kako su se najvjerojatnije pojavile tijekom noći ili danas rano ujutro jer su ih studenti primijetili tijekom prvih odlazaka u umivaonu i tuševe.

– Na svu sreću baš je to vrijeme u kojem je čistačica na katu pa je odmah reagirala, pošpricala sve sprejom i obrisala mrtve ose prilikom čišćenja. Tijekom svakog otvaranja prozora dolazile bi nove tako da je trenutno sve zatvoreno i čisto, govori nam studentica.

Dodala je i kako je čistačica ostavila poruke na katu s upozorenjem da se ne otvaraju prozori kako ne bi dolazile nove ose te da je, za svaki slučaj, studentima ostavila još jedan sprej protiv insekata s obzirom na to da čistačice ne dolaze tijekom vikenda.

Izdvojeni članak
šesti paviljon Stjepan Radić Sava

VIDEO: Pogledajte kako izgleda jedan dan u životu studenta novinarstva koji živi na Savi

O cijeloj ovoj situaciji popodne se oglasio i Studentski centar u Zagrebu iz kojeg su nam rekli kako su, osim u devetom paviljonu, ose primijećene i u prvom paviljonu te da su odmah zatvorili prozore zajedničkih prostorija i spremačicama podijelili sprej protiv insekticida.

– Pregledom prostora uočena je rupa kod 9. paviljona iz koje su izlazile ose. Obaviještena je sanitarna služba Studentskog centra u Zagrebu koja je pozvala ovlaštenu ustanovu za uklanjanje istih. Trenutno u navedenim paviljonima nije zamijećeno prisustvo osa, govore nam iz SC-a.