Pretraga

Novi zagrebački rektor Lakušić pozdravio studente: ‘Želim da ostvarite sve planove, želje i snove’

A- A+

Novi rektor zagrebačkog sveučilišta Stjepan Lakušić pozdravio je studente povodom početka akademske godine. Zaželio im je da ostvare sve svoje planove, želje i snove i obećao da će im njegova uprava osigurati najbolje moguće radne uvjete.

Stjepan Lakušić

Stjepan Lakušić, novi rektor Sveučilišta u Zagrebu
Foto: Duje Kovačević | srednja.hr

Novi rektor zagrebačkog sveučilišta Stjepan Lakušić pozdravio je studente povodom početka akademske godine.

– Uvjeren kako ćete u mjesecima koji su pred nama napornim radom svladavati sve svoje studentske obveze te uspješno stjecati nova znanja i vještine, posebno vas potičem da u tom procesu budete kreativni, otvoreni za nove ideje, proaktivni i kritični kako biste se tijekom studija što bolje pripremili za svoja buduća zanimanja, započinje svoje obraćanje novi rektor.

Pozdravio je i strane studente

Brucošicama i brucošima izrazio je posebnu dobrodošlicu i istaknuo da se iskreno nada kako će u okrilju zagrebačkog sveučilišta ostvariti sav svoj potencijal te nakon završetka studija biti nositelji pozitivnih promjena u društvu, vrhunski stručnjaci i pokretači razvoja znanosti i gospodarstva.

– Kao rektor Sveučilišta u Zagrebu posebice pozdravljam i naše strane studente, kolegice i kolege iz Europe i cijeloga svijeta, koji su naše veliko i sveobuhvatno Sveučilište izabrali za mjesto svoje mobilnosti ili kao sredinu u kojoj će na jednom od studija na stranim jezicima steći diplomu i svoje buduće zvanje. Također, pozdravljam i kolegice i kolege iz Ukrajine, nadajući se da su se dobro snašli na našem Sveučilištu te da svoje obrazovanje uspješno nastavljaju u našoj sredini, navodi rektor Lakušić.

Prepoznajući internacionalizaciju, dodaje, kao jedno od ključnih točaka razvoja zagrebačkog sveučilišta, njegova se uprava, ističe, obvezuje da će predano raditi na stalnom moderniziranju i uvođenju novih studijskih programa.

Izdvojeni članak
stjepan lakušić

Novom zagrebačkom rektoru prvi je dan posla: Pripremili smo mu baš posebnu dobrodošlicu

‘Ostvarite sve vaše planove, želje i snove’

Osim toga, poticat će, kaže, daljnji razvoj kolegija i studija na stranim jezicima, sve u svrhu unaprjeđenja kvalitete i jačanja međunarodne prepoznatljivosti.

– U tom je smislu suradnja sa svim relevantnim dionicima osnovni cilj nove Uprave Sveučilišta. Uvjeren sam da razvijanje partnerskih odnosa s drugim sveučilištima i visokoobrazovnim institucijama u zemlji i inozemstvu te s partnerima iz gospodarskoga, poslovnoga i kulturnoga sektora može pridonijeti razvoju znanosti i obrazovanja te stvoriti bolju perspektivu za mlade ljude u našoj zemlji, napominje novi rektor čiji će prvi mandat trajati do 2026. godine.

Iako su protekle godine donijele brojne izazove, od pandemije koronavirusa, do potresa u središnjoj Hrvatskoj, rektor Lakušić ipak se nada da će ova akademska godina proći u mirnom okružju.

– Kako bismo studente ponovno vratili u fokus sveučilišnoga djelovanja, Uprava Sveučilišta u Zagrebu uložit će sav napor da za vas i vaše nastavnike i profesore osigura najbolje moguće radne uvjete. Želeći vam da u novoj akademskoj godini ostvarite sve vaše planove, želje i snove, srdačno vas pozdravljam, stoji na kraju pisma rektora Lakušića povodom početka akademske godine.