Pretraga

Prilika za studente STEM usmjerenja: Na konferenciji upoznajte buduće poslodavce

A- A+

I ove godine održat će se konferencija ‘Budućnost i perspektiva’ u organizaciji Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci, namijenjena svim studentima biomedicinskih i STEM usmjerenja.

CDC, Unsplash

Konferencija Budućnost i perspektiva već sedmu godinu studentima pruža izvanrednu priliku za dobivanje informacija o mogućnostima zaposlenja i razvoja karijere iz najrelevantnijih izvora; završenih studenata koji su razvili uspješnu karijeru, uspješnih znanstvenika i predstavnika eminentnih kompanija – budućih poslodavaca.

– Sama konferencija je interaktivnog karaktera, tako da se svim sudionicima pruža prilika da i sami sudjeluju u panel-raspravi svojim pitanjima i tako dobiju relevantne odgovore iz prve ruke o uvjetima koji ih čekaju na tržištu rada i konkretne savjete za razvoj vlastite karijere bilo u akademskom ili industrijskom području, objašnjavaju iz organizacije.

Glavni cilj je osvijestiti studente o mogućnostima zaposlenja i razvoja karijere koje im se pružaju po završetku studija kao i osvijestiti poslodavce iz biotehnološke i farmaceutske industrije te akademije o plasiranosti studenata Odjela za biotehnologiju na tržištu rada i specifičnosti znanja koje posjeduju.

– Ovakvim pristupom želi se postići iznimno potrebita interakcija između studentske i poslovne zajednice pa tako studenti imaju priliku stvoriti vezu s potencijalnim poslodavcima i poslodavci s potencijalnim budućim zaposlenicima, kažu organizatori.

Ova izazovna godina je natjerala organizacijski tim da cijelu konferenciju prenese u online svijet što je na kraju iznjedrilo neke nove mogućnosti, a to je sudjelovanje i suradnja studenata iz cijele Hrvatske. Kako bi studente u potpunosti informirali o perspektivi i mogućnostima po završetku studija, formalni dio Konferencije organiziran je kao tri panel‐rasprave koje će se održati kroz razdoblje od 16. do 20. studenog.

Objavljen je i program:

• 16. studenog u 17h Panel-rasprava sa Alumnijima Odjela za biotehnologiju: Corina Kukurin, Karla Pavlović, Pegi Pavletić, Barbara Radovani, Tomislav Čaval
• 19. studenog u 17h Panel-rasprava s predstavnicima znanosti i visokog obrazovanja: dr. sc. Silva Katušić Hećimović, doc. dr. sc. Nina Pereza, doc. dr. sc. Vladimir Stevanović i doc. dr. sc. Željko Svedružić
• 20. studenog u 17h Panel-rasprava s predstavnici industrije: Fidelta, L’Oréal, Biocentar, Almagea

Uz panel-rasprave, studenti će imati priliku razviti i dodatne vještine kroz dvije radionice ‘Tips & Tricks za brucoše’ i ‘Od profila na LinkedInu do posla u pet koraka’. Prijenos ćete moći pratiti izravno putem Facebook-a i YouTube-a na kanalu USBRI. Sudionici Konferencije dobit će certifikat o sudjelovanju koji će moći priložiti u svoj životopis.

Detaljnije informacije možete pronaći
na Facebook eventu.

Prilika za studente STEM usmjerenja: Na konferenciji upoznajte buduće poslodavce
Share via
Copy link
Powered by Social Snap