Pretraga

Rektorat u Zagrebu uručuje 100 stipendija darovitim studentima

A- A+


Izdvojeni članak

Ponuda stipendija za studente u inozemstvu

Rektor zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš danas uručuje novčanu naknadu za 100 darovitih studenata Sveučilišta u Zagrebu, za tekuću akademsku godinu. Potpore će iznositi deset tisuća kuna, a isplaćuju se iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata Sveučilišta u Zagrebu. Prijavljenih je bilo oko 305 studenata, a 271 je zadovoljio sve kriterije natječaja.

U prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, njegov čelni čovjek Aleksa Bjeliš danas će uručiti 100 stipendija za darovite studente zagrebačkog sveučilišta. Novčane potpore u iznosu od deset tisuća kuna, isplaćivat će se u deset mjesečnih rata, iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata Sveučilišta u Zagrebu. Od 305 prijavljenih za natječaj, 271 kandidat zadovoljio je uvjete.

Mogli su se prijaviti redoviti studenti preddiplomskih ili integriranih preddiplomskih i diplomskih studija koji su se na prvu godinu studija upisali u ak. god. 2007./2008., 2008./2009., 2009./2010., 2010./2011. ili 2011./2012., a koji u dosadašnjem studiju imaju prosjek ocjena od najmanje 4,5 i nisu ponavljali ni jednu godinu studija te su položili sve upisane predmete do kraja tekuće akademske godine.

Prednost prilikom odabira imali su studenti viših godina s višim prosjekom ocjena. U slučaju istog broja bodova, slijedeći kriterij bio je socijalni status studenta i datum kad je položio zadnji ispit. U obzir su se uzimala i druga postignuća, poput osvajanja Rektorove ili Dekanove nagrade.

Fond za stipendiranje darovitih studenata ove godine će dodijeliti još 200 stipendija u tri kategorije. Njih 100 u kategoriji za izvrsnost, 88 za studente slabijeg imovinskog stanja i 12 za studente s invaliditetom.

Rektorat u Zagrebu uručuje 100 stipendija darovitim studentima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap