Pretraga

Stiže im lijepi džeparac: Uskrsnica ove godine sjeda na račun i nekim studentima

A- A+

Brojne županije, gradovi i općine, uz tradicionalnu božićnicu, skupinama s manjim prihodima dodjeljuju i uskrsnicu. Obično se ona dodjeljuje umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade, ali neke općine i ove su je godine odlučile dodijeliti i studentima.

novac kune

Foto: srednja.hr

Svatko tko je nekad studirao zna koliko je skroman studentski život i koliko dobro studentu dođe svaka kuna. Dobra vijest za studente nekolicine općina je da će ove godine, zajedno s umirovljenicima i drugim skupinama slabijih prihoda, dobiti uskrsnice.

Već godinama uskrsnicu redovnim studentima koji žive na području općine dodjeljuje Općina Cestica u Varaždinskoj županiji. Prigodna novčana pomoć za studente povodom uskrsnih blagdana u Cestici iznosi 200 kuna, a uvjet za isplatu je redovan upis na fakultet u 2021./2022. akademskoj godini. Studenti iz Cestice u općinu, mailom ili osobno, trebaju dostaviti potvrdu o redovnom upisu na fakultet u ovoj akademskoj godini, presliku osovne te kartice računa za uplatu do 15. travnja. Oni koji primaju općinsku stipendiju ne trebaju se javljati na ovaj poziv, za njih će uskrsnica isplatiti automatizmom, javljaju iz općine Cestica.

I Grad Grubišno Polje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ove će godine sve redovne studente do 26 godina starosti s prebivalištem na području tog grada, obradovati uskrsnicom u iznosu od 300 kuna. Pravo na tu nagradu ostavarit će studenti koji do 8. travnja u upravni odjel za financije grada, mailom, osobno ili poštom dostave zahtjev koji sadržava osobne podatke, OIB i IBAN računa na ime studenta, potvrdu o statusu redovitog studenta te presilku osobne iskaznice ili potvrde o prebivalište. Iz Grada Grubišno Polje podsjećaju da su lani izdvojili 24.600 kuna za uskrsnicu za 82 redovna studenta s područja Grada Grubišnoga Polja.

Među općine koje i ove godine studentima daju uskrsnicu smjestila se i Općina Viškovci u Osječko-baranjskoj županiji. Pravo na isplatu ove jednokratne novčane pomoći ostvaruju i redoviti s područja općine i to u iznosu od 500 kuna. Kako je pojašnjeno na stranicama općine, oni koji žele uskrsnicu mailom u općinu šalju popunjeni obrazac zahtjeva, potvrdu o statusu redovnog studentam presliku osobne iskaznice i presliku tekućeg računa.

novac kune
Share via
Copy link
Powered by Social Snap