Pretraga

Strepnja na Savi: Vatrogasci brzom reakcijom spasili nogometnu loptu

A- A+

Četiri vatrogasca su u subotu ispred doma Stjepan Radić na poziv studenata ‘spasili’ nogometnu loptu te zaradili pljesak promatrača. Nakon što je ‘balun’ skinut domski derbij se nastavio, a studenti sa Save su još jednom dokazali kako nogomet shvaćaju zaista ozbiljno.

Nesvakidašnjom akcijom, u subotu poslijepodne, vatrogaci su zaradili pljesak i osvojili srca dijela stanovnika zagrebačkog studentskog doma Stjepan Radić. Naime, oni su pravovremenom reakcijom spasili nogometnu loptu koju su tijekom igre studenti neoprezno nabili na vrh 20-ak metara visokog stabla ispred paviljona broj 4. 

Nije mačka…

– Iznenadila sam se kad sam shvatila da spašavaju običnu nogometnu loptu, jer sam mislila da se radi o mački ili nečem sličnom, izjavila je studentica Ana za 24sata.hr.

U akciji su sudjelovala četiri vatrogasca koji su stigli na poziv zabrinutih nogometaša, a nakon što je lopta skinuta promatrači su ih nagradili gromkim ovacijama.

Utakmica je uskoro nastavljena, a nije poznato kojim je rezultatom završena kao ni kakvi su ulozi bili u domskom derbiju. 

Izdvojeni članak

Stanari doma na Savi pokreću studentski magazin

Sigurnost iznad svega

Iako na prvu izgleda pomalo objesno od studenata da vatrogasce zamaraju ovakvim pozivima ipak je bolje da su ljudi u crvenom obavili posao nego da se netko od mladića pokušao goloruk popeti na stablo visoko gotovo 20 metara.

Vatrogasci su otkrili kako nikada nisu imali ovakav slučaj u dosadašnjoj praksi.

Ipak oni malo bolji poznavatelji povijesti vatrogasno-sportske suradnje prisjetit će se zadarskog turnira King of The Beach 2010. godine. Tamo su vatrogaci sa stabla u sličnoj akciji skinuli loptu za odbojku kako bi se natjecanje moglo nastaviti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap