Student KIF-a vas savjetuje: Kako preživjeti blagdane?

Student KIF-a Ivan Orlić, nedavno je nagrađen sa dekanovom nagradom, a redovito putem Facebook pagea ‘Tjelesne transformacije’ ima korisne savjete za svoju publiku. Ovog puta bi njegov stručni savjet mogao pomoći svima koji imaju problema s pretjeranim unosom hrane i pića tijekom blagdana. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

povrće
Povrće foto: Pixabay

[KAKO PREŽIVJETI BLAGDANE]

Stižu blagdani, fine hrane u tolikom izobilju da ipak gubimo kontrolu i posežemo za kojim kolačem više. Grižnja savjesti, ali od 1.1. kreću novogodišnje odluke pa do 31.12. jede se do besvijesti.
Prolazi siječanj, prolazi rujan, prolazi godina, dvije – nema pomaka.

Poznato? ??

Ne postavljajte si nerealne ciljeve ☝️
Rijetki su ti koji uspiju odoliti svim tim blagdanskim delicijama, stoga preporuke su jednostavne, probajte:

1. Prejedanje. Pojesti onoliko koliko je dovoljno da se utaži glad. Nema smisla odbijati finu hranu koja često ima i veće značenje od samog hranjenja ali prejedanje svakako možemo kontrolirati. Između ostalog; kad ćemo pojesti fini obiteljski ručak ako ne za blagdane? ?

2. Tjelesna aktivnost. Možda i najčešći uzrok povećanog broja na vagi nakon praznika je apstinencija od bilo kakvog oblika tjelesne aktivnosti! Odmorite se, ali odredite 2-3-4 dana tjedno u kojima ćete posjetiti fitness centar, prošetati ili se na drugi način “pokrenuti” ☝️

3. Voda. Zbog svih tih sokova, alkohola i drugih napitaka voda često pada u drugi plan. Voda je s jedne strane odličan alat da se spriječi prejedanje, a s druge strane medij zadužen da probavni sustav funkcionira ili barem umanji štetu!

Koju god metodu odabrali ona ne smije utjecati na blagdanski ugođaj i ono što on vama predstavlja.
Isti tako pazite da blagdani ne razore ono što već duže gradite! ☝️

Svima sve najbolje za blagdane!! ???

Odgovori