Pretraga

Studenti koji ne smiju konzumirati gluten uskoro bi mogli dobiti bezglutenski jelovnik u menze

A- A+

Zahvaljujući Udruzi CeliVita, u tijeku je istraživanje o potrebama studenata za bezglutenskim jelovnikom. Kako bi se takva vrsta jelovnika uvela u menze, potrebno je saznati broj studenata koji zahtijevaju zdravstveno uvjetovanu prehranu i njihovu raspodjelu po Studentskim centrima.

foto: Tea Ovničević | srednja.hr

Svi studenti koji ne smiju konzumirati gluten znaju koliko košta jesti bezglutensku hranu, a još je teže pronaći hranu bez glutena na meniju studentskih restorana. Stoga je Udruga CeliVita – Život s celijakijom odlučila provesti istraživanje i na temelju dobivenih podataka vidjeti hoće li se možda uvesti bezglutenski jelovnik u menze.

Potrebno je utvrditi točan broj studenata kojima je potrebna bezglutenska prehrana

Kako bi do toga došlo, potrebno je ustanoviti broj studenata koji zahtijevaju zdravstveno uvjetovanu prehranu i njihovu raspodjelu po Studentskim centrima.

– Neophodno nam je znati točan broj studenata koji zahtijevaju zdravstveno uvjetovanu bezglutensku prehranu i njihovu raspodjelu po Studentskim centrima, poručili su iz Udruge.

Izdvojeni članak

Pomoću aplikacije ‘Zagreb Menza’ u svakom trenu doznajte jelovnike po zagrebačkim menzama

Ako ste student ili studentica na bezglutenskoj prehrani – ispunite obrazac

Izradili su Obrazac koji je namijenjen isključivo studentima na bezglutenskoj prehrani kako bi saznali točan broj studenata kojima je potrebna takva prehrana i u svakodnevnom studentskom životu.

– Nadamo se i vjerujemo u pozitivne promjene koje će studentima na prehrani bez glutena omogućiti ravnopravan položaj te pomoći očuvati njihovo zdravlje, poručili su iz Udruge CeliVita.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap