Pretraga

Studentski centar napravio aplikaciju za studente: Brzo provjerite što je u menzi i kakva je ponuda poslova

A- A+

U želji da se približi studentima i olakša im korištenje svojih usluga, Studentski centar Rijeka izradio je aplikaciju za mobitele. Studenti tako sada putem mobitela mogu provjeriti što se toga dana nalazi na meniju u menzi, kako kontaktirati SC te pronaći posao, ali ne i javiti se na njega te preuzeti ugovor.

screenshot: Studentski centar Rijeka

– Poštovani studenti, uz web aplikaciju na kojoj možete doći do najažurnijih informacija vezanih za studentske poslove i dnevnu ponudu prehrane u restoranima i bistroima, Studentski centar Rijeka je razvio i profesionalnu aplikaciju za mobilne uređaje, pohvalili su se iz riječkog SC-a.

Radi se zapravo o dvije aplikacije, jednoj za Android, a drugoj za iOS uređaje.

Izdvojeni članak

Aplikacija HŽPP Tickets ima ocjenu 1,6: ‘Ovo je teški jad i bijeda’

Zahvaljujući njima, studenti sada putem mobitela mogu provjeriti što se toga dana nalazi na meniju u menzi, kako kontaktirati SC te pronaći posao, ali ne i javiti se na njega te preuzeti ugovor. Aplikacija, naime, nema te opcije.

No krenimo od početka.

Početni zaslon izgleda odlično. Dizajnerski je izvrsno osmišljen. Na sredini pozadine tamnoplave boje nalazi se izbornik s tri poveznice: Prehranu, student servis i Kontakte.

Izbornik, s istim poveznicama, nalazi se i u donjem dijelu aplikacije te nas prati kroz čitavo korištenje.

Nazovite SC jednim klikom (ako možete kliknuti)

U gornjem desnom kutu nalaze buttoni koji vode na službenu Facebook i Instagram stranicu SC-a te omogućuju brzo pozivanje ili slanje mejla Studentskom centru.

screenshot: Studentski centar Rijeka

 

Aplikaciju smo testirali na Samsungu S10 i naišli na problem. Kako se aplikacija proširila preko cijelog zaslona, opcija pozivanja bila nam je nepristupačna jer se button nalazio ispod kamere koja je smještena u gornjem desnom rubu ekrana.

Što je danas u menzi?

Provjera ponude jela u svakom restoranu odlučna je stvar i svakako će studentima olakšati svakodnevicu. Za svaku pohvalu!

screenshot: Studentski centar Rijeka

Javio bih se na taj posao, ali… nisam zapisao broj

Aplikacija omogućuje i provjeru ponude poslova, što će se studentima željnim koje kune više svakako svidjeti. No sustav pretrage za pojedinim poslom nije se baš pokazao učinkovitim.

screenshot: Studentski centar Rijeka

Ražalostilo nas je i što se studenti ne mogu, kada ugledaju ponudu koja im se čini prihvatljivim, iz aplikacije javiti poslodavcu. Dapače, nemoguće je čak i kopirati broj telefona ili e-mail, već ga je potrebno zapamtiti ili zapisati sa strane.

Nažalost, ne postoji ni opcija ulogiranja u aplikaciju kako bi se primjerice putem nje mogao podići i studentski ugovor.

Ipak, ovo je veliki korak za SC i svakako im treba čestitati na želji da se približe studentima. Aplikacije što se tiče, bit će već nadogradnji…

Studentski centar napravio aplikaciju za studente: Brzo provjerite što je u menzi i kakva je ponuda poslova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap