Pretraga

Sveučilište će studentima pomagati pri kupnji laptopa za potrebe online nastave

A- A+

Sveučilište u Rijeci sprema se za uvođenje hibridne nastave – mješavine online nastave s onom uživo. A kako je za online nastavu potrebno imati laptope i internet, sa Sveučilišta rade na tome da studentima pomognu u njihovoj nabavci.

Foto: Victoria Heath; Unsplash

– S obzirom na planirano pilot uvođenje hibridnog modela nastave na Sveučilištu u Rijeci u akademskoj godini 2020./21., pokrenuli smo prema dobavljačima informatičke opreme i pružateljima internetskih usluga inicijativu da omoguće posebno povoljne uvjete za osobnu nabavu opreme studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci, kaže prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete.

Sveučilište u Rijeci pokrenulo je upitnik o namjerama nabave prijenosnih računala kako bi, kako kažu, ‘precizno definirali potrebe za opremom i pristupom internetu’.

Studentima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa će, najavili su, osigurati dodatnu podršku za nabavu opreme.

– Sveučilište će omogućiti povoljne uvjete za osobnu kupnju opreme po vlastitom izboru i sukladno osobnim mogućnostima studenata i nastavnika. Kroz linije studentskog stipendiranja, Sveučilište će nastojati dodatno olakšati nabavku studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa, pojašnjava nam prorektorica.

Ističe i da se sastavnice Sveučilišta mogu odlučiti i na dodatnu institucijsku podršku zaposlenicima i studentima u nabavci opreme.

– Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci to je već i napravio, nabavom touch-screen tableta i besplatnog korištenja interneta za sve svoje nastavnike, zaključila je prof. Žuvić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap