Pretraga

U Osijeku pokrenut popularni studij, maturanti ga mogu upisivati na jesenskom roku

A- A+

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku pokreće novi studij Eukacijske rehabilitacije. Maturanti će se na njega moći upisati na jesenskom roku, a za upis će osim položene više razine mature iz Hrvatskog jezika, osnovne razine mature iz Matematike i stranog jezika biti potrebno obaviti i motivacijski razgovor.

fakultet za odgojne i obrazovne znanosti osijek

Foto: screenshot Google Maps

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku može se pohvaliti novim studijskim programom. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti pokreće preddiplomski sveučilišni studij Edukacijske rehabilitacije. Zainteresirani se na studij mogu upisati na jesenskom upisnom roku.

– Prateći preporuke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i uočeni manjak stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti prepoznali su potrebu za pokretanjem studijskog programa Edukacijske rehabilitacije, što se, uz timski rad i suradnju i ostvarilo, poručili su s Fakulteta zaodgojne i obrazovne znanosti.

Izdvojeni članak
šarene stolice u predavaonici na fakultetu

Još jedan sveučilišni grad dobio novi studij: Upisi već počeli, nastava kreće najesen

Studij Edukacijske rehabilitacije prima 40 studenata državljana Europske unije i dva strana studenta. Na državnoj maturi potrebno je polagati višu razinu mature iz Hrvatskog jezika te osnovne razine mature iz matematike i stranog jezika. Osim uspjeha na maturi i prosjeka svih ocjena iz srednje škole, kandidatima je obvezna dodatna provjera specifičnih znanja, vještina i sposobnosti koja će se provesti u obliku motivacijskog razgovora.

Prijave su otvorene u sustavu Postani student od 21 srpnja, a traju do 9. rujna. Motivacijski razgovori provodit će se u periodu od 12. do 14. rujna 2022. u prostorijama Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, o čemu će kandidati biti pravovremeno obaviješteni. Informacije o upisu mogu dobiti Uredu za studente Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti ili na www.foozos.hr.

Copy link
Powered by Social Snap