Pretraga

Velik uspjeh hrvatskih studenata u sportu: Osvojili prvo mjesto ispred 398 europskih sveučilišta

A- A+

Hrvatski studenti ostvarili su izniman uspjeh na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima koje se održalo u Zagrebu. Studenti Sveučilišta u Zagrebu završili su svoj nastup na prvom mjestu u ukupnom poretku ispred 398 europskih sveučilišta, 1.537 natjecatelja iz 31 europske zemlje. Odličja su osvojili i hrvatski predstavnici sa Sveučilišta u Rijeci, Splitu, Zadru i Osijeku, a u ukupnom poretku Hrvatska je zauzela četvrto mjesto.

Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima | foto: UniZG

Hrvatski studenti osvojili su niz medalja na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima koje se održalo u Zagrebu, a u ukupnom poretku Hrvatska je zauzela četvrto mjesto. Posebno su se istaknuli studenti Sveučilišta u Zagrebu koji su nakon tri natjecateljska dana završili svoj nastup  na prvom mjestu u ukupnom poretku ispred 398 europskih sveučilišta.

– Od ukupno 28 odličja svih hrvatskih predstavnika, jedanaest medalja je osvojeno u kickboxingu, po osam u taekwondou i karateu, a jedna u judu. Zagrebački su studenti kao ukupno najuspješnije sveučilište osvojili 21 odličje, od čega pet zlatnih, sedam srebrnih te devet brončanih medalja. Preostalih sedam odličja osvojili su hrvatski predstavnici sa Sveučilišta u Rijeci, Splitu, Zadru i Osijeku, navelo je Sveučilište u Zagrebu.

Izdvojeni članak
tri nogometne lopte na travnatom terenu

Naš profesor imenovan u Sportski sud: Tamo je jedini Hrvat koji odlučuje o sporovima u nogometu

Tko je osvojio pojedinačne medalje?

U karateu su u timskoj konkurenciji zlato osvojile predstavnice Sveučilišta u Rijeci, a hrvatsko zlato u karateu osvojila je Ema Sgardelli u kategoriji do 50 kilograma, također sa Sveučilišta u Rijeci. U karateu srebro je osvojio Karlo Raguž sa Sveučilišta u Zagrebu u konkurenciji do 84 kilograma, a bronce Matija Relić i Ivana Raguž sa Sveučilišta u Zagrebu.

U kickboxingu zlato su osvojili studenti Sveučilišta u Zagrebu Robert Rezo, Vito Košar i Lucija Bakalar. Srebro su osvojili također zagrebački studenti Matej Babić i Una Maravić. Srebro u kategoriji FC do 86 kilogram osvojio je pak Roko Marčina sa Sveučilišta u Zadru. Broncu su dobili Franjo Gucić, Vilim Uremović i Ela Znaor sa Sveučilišta u Zagrebu te Josip Vrkić i Bilge Su Gürel sa Sveučilišta u Splitu.

Odličje u judu dobio je Ivan Rozga sa Sveučilišta u Splitu u kategoriji do 100 kg. U taekwondou zlatne su medalje osvojili studenti Sveučilišta u Zagrebu Ela Jelić i Borna Pečko koji je osvojio i broncu, a zagrebački studenti Luka Turkalj, Franjo Gucić, Matija Črep te Kevin Češljar dobili su srebrna odličja. U taekwondou srebro je osvojio i Josip Bilić Pavlinović sa Sveučilišta u Splitu u kategoriji do 87 kilograma.

Izdvojeni članak
veronika vilk, europska prvakinja u hrvanju, prikazana je na slici s buketom cvijeća, zlatnom medaljom u rukama te jaknom s hrvatskim 'kockicama'

Učenica Veronika prva je Hrvatica s europskim zlatom u hrvanju: ‘Cilj su mi Olimpijske igre’

‘Posljednjih nam je dana svima nedostajalo sna’

Natjecanja su se održavala u zagrebačkim sportskim dvoranama Dom odbojke, Dvorana Trešnjevka, Dom Sportova te na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovali su i studenti Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta Libertas te Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.

– Ponosni smo na nastupe sportaša Sveučilišta u Zagrebu i njihov veliki ostvareni uspjeh, kao i na nastupe svih hrvatskih predstavnika ovdje. Ostvarena je pobjeda na sportskom terenu, ali ostvarena je i jedna velika pobjeda izvan i oko njega, a protagonisti te pobjede su svi uključeni u organizaciju i naši brojni volonteri. Posljednjih nam je dana svima nedostajalo sna, ali upregnuli smo sve svoje snage i zajedno iznijeli realizaciju ovog izazovnog događaja po drugi put u našem gradu, kazao je Davor Pavlović, predsjednik Organizacijskog odbora te čelnik Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza.

Copy link
Powered by Social Snap