Pretraga

[Ideja godine ’22] Prijavite li se do ovog datuma, stječete ozbiljnu prednost nad konkurencijom

A- A+

Razmišljate li o prijavi na Ideju godine, poduzetničko natjecanje za srednjoškolce, imamo dobar razlog zašto biste to trebali napraviti do 2. travnja. Tada se zatvaraju rane prijave, a svi koji pošalju svoju poduzetničku ideju do tada, imat će priliku popraviti svoju prijavu po uputama članova žirija. Nagrada za pobjednika ili pobjednički tim je 10.000 kn bruto, a donosimo sve što trebate znati o ranoj prijavi.

ideja godine 2022

Otvorene su prijave za Ideju godine ’22 | Foto: srednja.hr

Ideja godine, srednjoškolsko poduzetničko natjecanje, ove se godine održava deseti put. Ako ste poduzetni i znate da možete napisati kvalitetan poslovni plan (ne brinite, u tome ćemo vam pomoći), to je vaša prilika da osvojite nagradu od 10.000 kn bruto i u svoja životna iskustva dodate pobjedu na najkreativnijem natjecanju za srednjoškolce.

Prijaviti se možete sami ili u timu do najviše troje učenika. Po potrebi možete zamoliti i nastavnika ili nastavnicu da vam budu mentor, a oni vam tad mogu pomoći u razrađivanju vaše poslovne ideje. Prijavljujete se slanjem svog poslovnog plana putem obrasca ovdje. Poslovni plan koji morate ispuniti možete skinuti ovdje, a u njemu ćete pronaći sve upute za razrađivanje vaše ideje. U ovom smo tekstu objasnili sva pravila koja morate slijediti prilikom slanja svoje prijave.

Izdvojeni članak
ideja godine 2022

[Ideja godine ’22] Srednjoškolci, tražimo vašu najbolju ideju i nagrađujemo je s 10.000 kn

Kako do pobjede u natjecanju?

Finalni rok za prijave na natjecanje je 18. travanj, a finaliste proglašavamo 23. travnja. Ipak, ako želite ostvariti ozbiljnu prednost nad konkurencijom, puno vam je važniji jedan drugi rok: 2. travnja u ponoć kada se zatvaraju rane prijave. Svi koji prijavu pošalju do tada, na nju će dobiti povratnu informaciju stručnog žirija koji odlučuje o pobjedniku natjecanja. Član žirija će pregledati vaš poslovni plan i reći vam što možete popraviti i usavršiti, a potom svoju prijavu možete poslati ponovo.

Kandidati koji to učine imat će puno bolju šansu za ući u finale, ali i pobijediti u natjecanju. Malo učenika se u srednjoj školi susretne s poslovnim planom, a kada nešto radimo prvi put, greške su normalne. Osoba s više iskustva od vas vrlo jednostavno će vas usmjeriti u popravljanju tih grešaka, što će vam biti korisno životno iskustvo čak i van natjecanja. Ako ne pošaljete prijavu do isteka ranog roka, nećete biti kažnjeni negativnim bodovima.

Finaliste proglašavamo 23. travnja, a svi finalisti će dobiti svog mentora koji će im pomoći u daljnjem oblikovanju njihove ideje. Finale se održava 28. travnja u prostorima zlatnog partnera projekta, EFFECTUS poduzetničkog studija. Nakon noćenja u Zagrebu, 29. travnja sve finaliste čeka obilazan poslovnih prostora partnera projekta i razgovor s njima. U slučaju da epidemiološka situacija bude loša, finale će se održati online.

Zvuči super? Nemate što izgubiti, a potencijalno možete osvojiti dobru nagradu, sklopiti nova prijateljstva i krenuti u sasvim novu životnu avanturu zvanu poduzetništvo. Prijavite se!


Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i SPAN. Partner projekta je portal poduzetnik.biz. Pokrovitelji projekta su Zagrebački inovacijski centar – ZICER i Fil Rouge Capital. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila [email protected].

Ako želiš redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplati se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca u nastavku.

Copy link
Powered by Social Snap