Pretraga

Jeste li čuli za Bird Box? Ovaj opasni izazov nastao po Netflixovu hororcu širi se brzinom munje

A- A+

Novi YouTube trend velikom se brzinom širi internetom. Izazov pod nazivom Bird Box Challenge temelje pronalazi u istoimenom, tek objavljenom Netflixovom hororcu, a cilj ove nesigurne igre je provesti 24 sata s povezom na očima.

Foto: Netflix.com

Bird Box je postapokaliptični film o Malorie (Sandra Bullock) i njeno dvoje djece koji se bore za preživljavanje. Trojac je prisiljen krenuti na put s povezom na očima, jer im cijelo vrijeme prijeti paranormalno stvorenje zbog kojeg svi koji ga vide počine samoubojstvo.

Rekordna gledanost i sve veća opasnost

Čak 45 milijuna Netflixovih korisnika pogledalo je Bird Box u rekordnom prvom tjednu prikazivanja. Sam film, očito, gledateljima nije bio dovoljan, pa su u novom YouTube izazovu preuzeli uloge likova.

Dovoljno je svega nekoliko minuta gledanja da shvatite koliko izazov može biti opasan.

https://www.youtube.com/watch?v=abZ1kq0aKpo&t=5s

Javio se Netflix

Ovog se tjedna oko trenda oglasio i Netflix.

– Ne možemo vjerovati da ovo moramo reći, ali nemojte se ozlijediti u sklopu izazova Bird Box. Ne znamo kako je to počelo, i drago nam je da vam se film sviđa, ali imamo samo jednu želju za 2019., a ona je da ne završite u bolnici zbog memea”, napisali su na svom Twitteru.

Prirodna selekcija

Nakon objave, još je više korisnika kazalo kako će se podvrgnuti izazovu.

– Nisam znao da je to popularno, sad idem i ja probati. Hvala Netflix, napisao je jedan od njih.

Drugi su, pak, izazov sarkastično komentirali, spominjujući prirodnu selekciju.

https://twitter.com/elchivo0625/status/1080700346048094210

Svaki publicitet je dobar publicitet, a pogotovo kada je besplatan, pa Netflix korisnike ipak nije zamolio da s izazovom prestanu…