Pretraga

Budući ‘filozofi’- Bez ‘Potvrde o primitku prijave na razredbeni’ nećete moći saznati rezultate

A- A+

Za zagrebačkom Filozofskom fakultetu, pristupnici razredbenom postupku će morati polagati i test intelektualnih sposobnosti. Njemu možete pristupiti samo s ‘Potvrdom o primitku prijave’ koju ćete dobiti ako se do subote u 19 sati prijavite u Studentsku službu spomenutog fakulteta. Ova vam je potrebna i da bi saznali kako ste ‘prošli’ na razredbenom.

foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

[Austrijska knjižnica] Knjižnica zagrebačkog Filozofskog bogatija za 5500 svezaka

Oni koji iduće akademske godine imaju namjeru studirati na zagrebačkom Filozofskom fakultetu morati će, uz državnu maturu, polagati i test intelektualnih sposobnosti, koji nosi 20% bodova. Prijave za ovaj dio razredbenog postupka otvorene su do subote, 20. lipnja, od 9 do 19 sati u Studentskoj službi spomenutog fakulteta. Kako nam je rekao Robert Faber, voditelj razredbenog postupka na zagrebačkom FF- u, najbolje je da to obavite osobno ili da pošaljete nekoga da to učini umjesto vas.

– Može se poslati i poštom, ali mi to ne preporučujemo da ne bi došlo do gubljenja dokumenata. Specifičnost na našem fakultetu je da se nakon te prijave dobije ‘Potvrda o primitku prijave’ koja je vrlo važna za daljnji proces razredbenog postupka, kaže nam Robert.

Bez potvrde ne možete saznati rezultate prijemnog

Na spomenutoj potvrdi biti će naveden broj pod kojim je pristupnik prijavljen i njegovi ili njezini podaci, nju morate predočiti kada dođete na razredbeni, a bez tog broja je nemoguće saznati rezultate razredbenog postupka.

– Kad objavimo rezultate, onda njih 500 zove s pitanjem ‘Joj, koji je moj broj?’, a to mu ne možemo reći ako ne dođe osobno. Taj broj i služi tome da svatko može vidjeti samo svoj rezultat, prepričava nam Robert iskustva od prošlih godina kada je na prijemnom bilo oko 3200 ljudi.

Spomenimo da kod prijave sa sobom trebate imati:

– Ispunjeni obrazac prijave za test intelektualnih sposobnosti (dostupan je ovdje)

– Uplatnicu s uplaćenim troškovima razredbenog postupka na ime pristupnika u iznosu od 250,00 kuna na račun Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3, IBAN HR1823600001101311177 uz opis plaćanja “Razredbeni postupak 2015.”, a u pozivu na broj primatelja upišite “1007 – OIB pristupnika”

– Potvrde za dokazivanje prava na priznavanje dodatnih bodova koje se predaju na Filozofskom fakultetu (Završena druga četverogodišnja škola i treći strani jezik)

– Pristupnici koji traže individualizirano prilagođeno testiranje uz prijavu trebaju priložiti dokaz o potrebi za takvo testiranje (odluka NCVVO-a, rješenje o invalidnosti, rješenje o individualiziranom pristupu tijekom školovanja ili potvrdu nadležnog liječnika školske medicine)

Za upis nekih studijskih programa pristupnici moraju ispuniti dodatne uvjete upisa polaganjem ispita predznanja ili/i položenim ispitom državne mature iz tog predmeta ili priložiti potvrdu za priznavanje ekvivalenta ispitu. Bez ispunjavanja preduvjeta nije moguće upisati te studijske programe. Studijske programe za koje treba ispuniti dodatne uvjete, opise ispita i potvrda za priznavanja ekvivalenta ispitu možete vidjeti ovdje.

Ako šaljete poštom, šaljite PREPORUČENO

Ipak, vi koji nikako ne možete do Zagreba, ili nemate nikoga da ga pošaljete da vas prijavi, šaljite poštom. Kako nam je otkrio Robert, to možete učiniti i u subotu (bitan je datum na poštinom pečatu), ali šaljite PREPORUČENO. Također, ako šaljete poštom, i ako morate slati svjedodžbu , neka to bude ili original ili OVJERENA KOPIJA jer vam, u suprotnom, ništa neće biti priznato. U ovom slučaju, ako sve bude u redu, potvrdu o primitku prijave moći ćete podignuti na sam dan razredbenog, 4. srpnja, od 9 do 10 i 30 sati.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap