Pretraga

Čak četiri veća zagrebačka fakulteta ove subote otvaraju svoja vrata maturantima

A- A+

Dio fakulteta, pogotovo oni veći, imaju običaj barem jednom godišnje otvoriti svoja vrata učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i svima zainteresiranima za ono što njihovi studiji nude. Takvi događaji izvrsna su prilika i za maturante, jer ondje mogu pobliže doznati što ih na faksu očekuje i upoznati svoje buduće profesore i kolege. Upravo tu priliku dobit će oni koji ove subote posjete Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Građevinski fakultet te Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu.

Foto: Antun Mezulić|srednja.hr

Što je to plavo u našoj krvi? Krije li se lijek u suzama plijesni? Ne, ovo nije početak neke balade iz 17. stoljeća, već su to samo neka predavanja koja ćete moći poslušati na danu otvorenih vrata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u subotu 25. studenog 2017. od 9 do 14 sati.

– Na Danima otvorenih vrata široj će se javnosti predstaviti farmaceutska i medicinsko-biokemijska struka kroz predavanja i radionice na temu Od molekule do lijeka, poručuju s FBF-a čiji program možete vidjeti u nastavku.

[scribd id=365301903 key=key-rUo1rH6AAtnO6Jin4KYT mode=scroll]

Osim FBF-a, svoja vrata svim zainteresiranima ove subote otvara i Fakultet elektrotehnike i računarstva i to od 10 do 16 sati.

Posjetitelji će se ondje moći upoznati sa studijskim programima Fakulteta, njegovim laboratorijima te s nizom znanstvenih istraživanja i projekata. Uz to, moći će sudjelovati u raznim pokusima te vidjeti izume i moderne tehnološke uređaje koje su osmislili i razvili djelatnici i studenti Fakulteta u posljednjih nekoliko godina, primjerice, Nao robot, levitirajući prsten, Occulus rift, MyMyo, ispaljivanje projektila pomoću usisavača, aplikacije za osobe sa složenim komunikacijskim potrebama, optički mikrofon, električni automobil, monocikl, STEMI i solarno kuhalo. Predstavnici studentskih udruga i klubova pružit će budućim brucošima informacije o studentskim usavršavanjima, razmjenama i praksama, te o sudjelovanju u sportskim natjecanjima, izletima i studentskom životu. Nastavnici, studenti i stručno osoblje Fakulteta bit će na raspolaganju tijekom cijelog dana svim posjetiteljima. Više informacija o događaju pronađite na ovoj poveznici.

Svi zainteresirani u subotu će naići i na otvorena vrata Građevinskog fakulteta, u terminu od 10 do 12 sati.

U okviru posjeta, gostima će biti održana kratka i interesantna prezentacija o fakultetu te će biti organizirani zanimljivi obilasci laboratorija uz ugodne razgovore s profesorima, asistentima i sadašnjim studentima. Srednjoškolci će imati priliku saznati što ih čeka kada upišu Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a i roditelji će moći saznati na koji način i gdje njihova djeca provode svoje vrijeme tijekom studiranja. Organizirani obilasci fakulteta počinju svaki puni sat, u 10 i 11.

[scribd id=365302033 key=key-Ykh4PkOBMt0lcdRchJos mode=scroll]

Već su danas započeli dani otvorenih vrata na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta. Ovog četvrtka, petka i subote u 12 i 15 sati možete saznati sve o upisu i studiranju na tom studiju, upoznati studente i nastavnike, pogledajte mape i prošlogodišnje zadatke s razredbenih postupaka i slično.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap