Pretraga

Još jedan zagrebački faks objavio datum i detalje prijemnog, prijava u Postani student nije dovoljna

A- A+

Stomatološki fakultet u Zagrebu jedan je od fakulteta na kojima se za upis, osim polaganja državne mature, treba položiti i prijemni ispit koji je zapravo test psihomotorike. Prijava u sustavu Postani student nije dovoljna, potrebno se prijaviti i putem posebnog web obrasca, a rok za to je 6. lipnja. Sam test psihomotorike održat će se 29. lipnja.

Ilustracija: Pexels

Stomatološki fakultet u Zagrebu objavio je važne informacije za sve maturante i druge kandidate koji ove godine planiraju upisati taj fakultet. Predviđeno je 85 upisnih mjesta za kandidate iz Hrvatske i pet mjesta za strane državljane. Pravo upisa studija dentalne medicine imaju osobe koji se u položile maturu i prijemni ispit koji je zapravo test psihomotoričkih sposobnosti.

Potrebno je položiti tri obvezna i tri izborna predmeta

Temeljem ocjena u srednjoj kandidati mogu ostvariti maksimalno 220 bodova. Sva tri obvezna predmeta –  Hrvatski, Matematiku i Engleski moraju polagati na A razini, s tim da Hrvatski donosi do 100 bodova, Matematika do 40, a Engleski do 90 bodova. Maturanti moraju polagati čak tri izborna predmeta za upis ovog studija – Biologiju, Fiziku i Kemiju te svaki od njih donosi do 150 bodova.

Do 100 bodova maturanti mogu ostvariti na testu psihomotorike, a kako on izgleda možete doznati na web stranici fakulteta, na ovoj poveznici. Osim u sustavu Postani student, maturanti se za prijemni obvezno prijavljuju i putem web obrasca na ovoj poveznici. Taj se obrazac treba popuniti, potpisati i skenirati te zajedno s potvrdom o izvršenoj uplati  poslati na mail ([email protected]) od 16. svibnja do  6. lipnja 2022.

Trošak prijemnog je 300 kuna, a uplaćuje se na IBAN HR7423600001101235285 Sveučilište u Zagrebu Stomatološki fakultet, s naznakom ‘za provjeru posebnih sposobnosti’.

Izdvojeni članak
ispit

Poskupio prijemni na zagrebačkom faksu: Umjesto 300, maturanti će ga plaćati 400 kuna

Maturanti dobivaju zaporku, bez nje se ne može na prijemni

– Nakon zaprimanja i obrade vaše prijave kandidatima će na mail adresu koja je navedena u sustavu ‘Postani student’ biti poslana zaporka. Zapamtite svoju zaporku, jer bez nje ne možete pristupiti provjeri posebnih sposobnosti. Provjera posebnih sposobnosti provodit će se dana 29. lipnja  2022. na Filozofskom fakultetu (Ivana Lučića 3., 10000 Zagreb) prema rasporedu koji će biti objavljen u sustavu ‘Postani student’, naglašavaju sa Stomatološkog.

Rezultate će maturanti vidjeti u sustavu Postani student od 4. srpnja, a drugi dan od 10 do 12 sati u tajništvo fakulteta može se donijeti pisana žalba, kao i predati zahtjev za uvid u ispit.

S fakulteta napominju i da kandidati koji nisu odslušali dvije godine nastave iz predmeta Latinski jezik moraju taj jezik položiti do upisa u drugu godinu studija. Sami upisi na fakultet ove se godine održavaju 21., 22. i 25. srpnja, a oni koji imaju dodatna pitanja oko prijemnog mogu se javiti na mail [email protected] ili na telefon 01/4807-362 u uredovno vrijeme 9-13 sati, poručuju sa Stomatološkog.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2022. i u grupi Maturanti 2021./2022. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap