Pretraga

Učenici s poplavljenih područja od danas polažu dio odgođenih ispita državne mature

A- A+

Zbog plimnog vala koji je pogodio stanovnike Slavonskog Broda i Županje, srednjoškolcima s tog područja dio ispita mature počinju pisati današnjim testovima iz etike i psihologije. Oko 250 maturanat pristupit će odgođenom ljetnom roku, dok će svoje rezultate doznati kao i ostali pristupnici 7. srpnja.

Dio ispita ljetnog roka državne mature maturanti iz Slavonije i Županje, to jest s područja koje je pogodila poplava, počinju pisati današnjom provedbom testova iz etike i psihologije.

Izdvojeni članak

Evo kada će ispite pisati oni koji zbog poplava ne mogu pristupiti državnoj maturi

Budući da nisu bili u mogućnosti spremati se za ispit zrelosti kao njihove kolege iz ostatka Hrvatske, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazvanja pomaknuo im je rokove ispita iz predmeta koji su se polagali po regularnom roku od 20. do 23. svibnja. Iako su mnogi zagovarali da se matura kao jednaka za sve pomakne svim pristupnicima, ipak od 9. lipnja etiku, psihologiju, vjeronauk, politiku i gospodrastvo te kemiju piše 250 maturanata s poplavljenog područja Hrvatske.

Podsjetimo, ministar obrazovanja Željko Jovanović je izjavio kako će se na faakultetima proširiti kvote te da će i ovih 250 maturanata imati mogućnost upisati željeni fakultet. No, iako se voda povukla, na području Slavonije i Županje učenici su volontirali kako bi sanirali štetu te istovremeno pokušavali učiti za nadolazeće ispite.

Hoće li uspjeti upisati željene fakultete, maturanti s poplavljenih područja doznat će kao i svi ostali pristupnici 7. srpnja te pregledavanjem konačne rang liste 14. srpnja.

Učenici s poplavljenih područja od danas polažu dio odgođenih ispita državne mature
Share via
Copy link
Powered by Social Snap