Pretraga

[Anketa] Nakon ispadanja Sinčića, mladi odabrali novog kandidata za kojega će glasati

A- A+

Bliži se drugi krug predsjedničkih izbora, no s obzirom da je favorit mladih Ivan Vilibor Sinčić ispao iz igre, Hrvatska se pita kome će otići oko 300 tisuća glasova koje je prikupio u prvom krugu student FER-a. Prema našim anketama u prvom krugu uvjerljivo je vodio Sinčić, no provjerite koliko će mladih izaći 11. siječnja na birališta i koga radije biraju Ivu Josipovića ili Kolindu Grabar-Kitarović.

Foto: Srednja.hr

Svima je jasno da se preostala dva kandidata u trci za predsjedničku stolicu, Ivo Josipović i Kolinda Grabar-Kitarović, bore za naklonost 300 tisuća građana koji su u prvog krugu izbora svoj glas dali Ivanu Viliboru Sinčiću.

S obzirom da naše čitatelje u najvećem broju čine mladi ljudi, na dan izbora od 1.219 anketiranih, njih 60 posto otkrilo nam je da su glasali za kandidata Živog zida.

Budući da 11. siječnja u drugom krugu nema njihova favorita, upitali smo hoće li uopće izaći na izbore i ako izađu kome će dati svoj glas.

Od 244 sudionika ankete, njih 44,6 posto tvrdi da će izaći na izbore te će svoj glas dati Ivi Josipoviću. Za HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović odlučilo se 29,1 posto, dok na izbore neće izaći 26, posto mladih Hrvata.

Rezultati ankete: ‘U drugom krugu predsjedničkih izbora glas ću dati’

[Anketa] Nakon ispadanja Sinčića, mladi odabrali novog kandidata za kojega će glasati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap