Pretraga

Bratstvo na fakultetu skuplja novac za promjenu spola jednog od članova

A- A+

Bratstvo na jednom fakultetu u Massachusettsu pokrenulo je kampanju kako bi skupili novac za djelomičnu operaciju promjene spola svog člana.

Donnie Collins je student druge godine fakulteta na Emerson Collegeu u Bostonu, rođen je kao žensko, ali oduvijek se osjećao kao muškarac i od 17. godine živi kao muškarac.

Skupili sedamnaest tisuća dolara

– Fakultetsko bratstvo lansiralo je kampanju kako bi pomogli skupiti novac za djelomičnu promjenu spola, izjavio je direktor studentskih aktivnosti na Emerson Collegeu.

Kad se Donnie Collins pridružio bratstvu, požalio se kako mu zdravstveno osiguranje neće platiti željenu operaciju otklanjanja grudi, pa se društvo odlučilo pokušati skupiti osam tisuća dolara za operaciju. Kampanjom je skupljeno 17 tisuća dolara, a ostatak koji je ostao od operacije doniran je Jim Collins fondaciji, grupi koja pomaže skupljati sredstva za takve operacije.

Izdvojeni članak

DJ Kunk ima 17 godina i želju napraviti humanitarni koncert za 8000 ljudi

‘Prilagodit ću svoje tijelo onome kako se osjećam iznutra

U intervjuu za WBZ-TV u Bostonu, Donnie je otkrio kako se operacija sastoji od duple mastektomije, ali on na nju ne gleda kao tipičnu operaciju promjene spola.

– Mislim da ne gledam na to kao na operaciju promjene spola. Gledam na to kao na prilagodbu kojom ću svoje tijelo uskladiti s onim kako se osjećam iznutra, zaključio je Donnie.

Bratstvo na fakultetu skuplja novac za promjenu spola jednog od članova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap